Samsung Galaxy S10 heeft gat in scherm, drie camera’s en ultrasone vingerafdruksensor

Smartphones

De onthulling van de Samsung Galaxy S10-serie laat nog maanden op zich wachten, maar in de afgelopen periode is er al de nodige informatie over de nieuwe toestellen verschenen. Vandaag is het opnieuw raak, hoewel de informatie voornamelijk een bevestiging is van wat we tot op heden hebben gehoord. De doorgaans goed geïnformeerde telecominsider Evan Blass, ook bekend als @evleaks, deelde informatie over de Galaxy S10 op Twitter.

Samsung Galaxy S10

Volgens Blass krijgt de Galaxy S10 een opening in het bovenste gedeelte van het scherm. In deze opening zou de selfiecamera zijn verwerkt en Samsung maximaliseert daarmee de schermruimte, terwijl de camera aan de voorzijde kan worden gehouden. Een ander voordeel is dat het bedrijf de bezel aan de bovenkant kan reduceren. Concurrent Apple heeft zijn recente iPhones voorzien van een brede inkeping in het scherm, hoewel dat ook wordt veroorzaakt door het geavanceerde TrueDepth-camerasysteem dat gebruikmaakt van meerdere componenten en meer ruimte in beslag neemt dan een enkele camerasensor.

Samsung kiest voor een andere oplossing, want onder het scherm wordt een ultrasone vingerafdrukesensor geplaatst. OnePlus bracht onlangs de OnePlus 6T op de markt met een soortgelijke vingerafdruksensor, hoewel dat een optische variant betreft. Een ultrasone vingerafdruksensor is in staat om via een echografie richels en poriën te bereiken om een completer 3D-beeld van een vingertop te maken. Dankzij de extra dieptegegevens is de gescande vingerafdruk een stuk nauwkeuriger, terwijl een optische vingerafdrukscanner net als een camera werkt en alleen een 2D-afbeelding vastlegt.

De standaard Galaxy S10, codenaam Beyond, heeft een oled-scherm met gekromde schermranden, afgeronde hoeken en nagenoeg geen bezels aan de boven- en onderkant. Het toestel is ongeveer net zo groot als de bestaande 5,8-inch Galaxy S9. Aan de achterzijde zijn drie camera’s te vinden met een standaard lens, wijdhoeklens en telelens. Het toestel draait uit de doos op Android 9.0 Pie met de nieuwe One UI. Daarnaast is er ook nog een goedkopere variant van de Galaxy S10 in ontwikkeling. Dit model heeft geen gekromde schermranden en mogelijk ook geen vingerafdruksensor onder het scherm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*