Alles over de Samsung Galaxy S10 en de eerste vouwbare smartphone

Smartphones

Samsung werkt volgens Bloomberg aan een aantal nieuwe high-end smartphones, waaronder een Galaxy S10 met 5G-connectiviteit, een goedkopere variant van de Galaxy S10 en een toestel met een vouwbaar scherm. Deze nieuwe producten zullen in 2019 worden uitgebracht.

Drie varianten van de Samsung Galaxy S10

Er gaan al jarenlang geruchten dat Samsung de vingerafdruksensor onder het scherm zou willen plaatsen, echter is het er nog altijd niet van gekomen. De Galaxy S10 gaat daar volgend jaar verandering in brengen, want volgens bronnen van de site zijn de uitdagingen eindelijk overwonnen.

Er zullen drie versies van de Galaxy S10 op de markt worden gebracht, inclusief een meer betaalbare versie die zich richt op de mainstream consument. Het bedrijf wil hiermee concurreren met Chinese fabrikanten zoals Huawei, Oppo en OnePlus door high-end toestellen aan de bieden tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast komt Samsung met een vouwbaar apparaat, waarvan het hoopt dat het een nichemarkt zal domineren met potentieel om door te groeien.

De Samsung Galaxy S10 met 5G-connectiviteit zal naar alle waarschijnlijk in de Verenigde Staten worden uitgebracht. Het bedrijf zou op dit moment gesprekken voeren met de Amerikaanse provider Verizon om de technologie volgend jaar naar consumenten te brengen. In Nederland worden de eerste 5G-netwerken pas in 2020 of later verwacht, waardoor dit model niet de Nederlandse markt zal bereiken.

De standaard Galaxy S10, codenaam Beyond, heeft een oled-scherm met gekromde schermranden, afgeronde hoeken en nagenoeg geen bezels aan de boven- en onderkant. Het toestel is ongeveer net zo groot als de bestaande 5,8-inch Galaxy S9. Aan de achterzijde zijn drie camera’s te vinden, terwijl de camera aan de voorzijde onder het scherm is geplaatst, waardoor er niet langer een bezel vereist is. Samsung komt ook nog met een grotere Galaxy S10 Plus, die qua functionaliteit en specificaties vergelijkbaar zal zijn.

De goedkopere versie van de Galaxy S10 heeft geen scherm met gekromde schermranden en mogelijk ook geen vingerafdruksensor onder het scherm, hoewel dat afhankelijk is van de kosten. Samsung heeft intern een aantal prototypes van de Galaxy S10 geproduceerd zonder 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Het drietal draait uit de doos op Android 9.0 Pie.

Vouwbare winnaar

Het apparaat met een vouwbaar scherm draagt de codenaam Winner is al jaren in ontwikkeling. Er zou nog een keuze moeten worden gemaakt tussen een model dat horizontaal of verticaal kan worden uitgevouwen. De voorkeur zou op dit moment uitgaan naar het portrettype, omdat deze met één zou kunnen worden vastgehouden, ondanks het feit dat het scherm smaller aanvoelt wanneer het wordt geopend.

Het vouwbare scherm heeft vanwege technische beperkingen geen vingerafdrukensor onder het scherm. Aan de buitenzijde is een extra 4-inch scherm geplaatst voor basisfuncties, zoals het bekijken van e-mails of berichten, zonder de smartphone open te hoeven klappen. De werking van het vouwbare is vergelijkbaar met dat van populaire flip-telefoons van vroeger. Het is gecoat met een film die aanvoelt als die gebruikt wordt in fotografie in plaats van glas, wat er tegelijkertijd voor zorgt dat het scherm niet zo glanzend is als consumenten in de regel prefereren.

Op dit moment zou het prototype vanwege het grotere scherm meer dan 200 gram wegen en daarmee is het flink zwaarder dan andere smartphones. Samsung overweegt om de capaciteit van de accu te verkleinen zodat het apparaat lichter wordt. Het scharnier heeft onlangs de test doorstaan van meer dan 200.000 keer vouwen, de drempel voor duurzaamheid, desondanks zijn er nog steeds vragen over de productieopbrengst.

Op het gebied van software hebben Samsung en Google een speciale versie van Android gecreëerd, waarvan de uiteindelijke gebruikersinterface zal afhangen van de keuze tussen de twee ontwerpen. Het is nog onbekend wanneer het toestel verschijnt, maar er zou worden gericht op een lancering in het tweede kwartaal. Op de Samsung Developer Conference in november wordt er naar verluidt een afbeelding van het concept getoond met de bijbehorende functies en interface.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*