OnePlus 6 krijgt 19:9-scherm met notch, codenaam verschijnt in firmware

Smartphones

In de laatste bèta van OxygenOS (Android 8.1) zijn verwijzingen gevonden naar de OnePlus 6 en deze onthullen enkele details over het nieuwe vlaggenschip. De firmwarebestanden laten zien dat de OnePlus 6 de codenaam ‘Enchilada’ heeft gekregen, wat aansluit bij de codenamen ‘Cheeseburger’ en Dumpling’ voor respectievelijk de OnePlus 5 en 5T. Deze informatie is gebaseerd op het feit dat de afbeelding ‘screendecor_up_image_enchilada_1’ in de firmware is gespot.

De notch van de OnePlus 6.

De notch van de OnePlus 6.

OnePlus 6 krijgt notch

Daarnaast laat de nieuwe software ook zien dat de OnePlus 6 een inkeping krijgt aan de bovenkant van het scherm. Dat komt overeen met de recent verschenen foto’s van de vermeende OnePlus 6, waarop een smartphone is te zien met randloos scherm met een inkeping en een achterkant van glas. Een benchmark toonde bovendien aan dat het scherm een beeldverhouding heeft van 19:9. Moederbedrijf Oppo bevestigde onlangs dat de R15 ook een inkeping krijgt en dat suggereert dat de geruchten over de OnePlus 6 kloppen. De OnePlus 5 en 5T waren namelijk ook gebaseerd op de ontwerpen van de Oppo R11 en R11s.

De vermeende voor- en achterkant van de OnePlus 6.

Aankondiging in zomer

OnePlus-ceo Pete Lau maakte eerder dit jaar al bekend dat de OnePlus 6 zal worden aangedreven door de nieuwste high-end van Qualcomm, de Snapdragon 845-soc. Het toestel wordt waarschijnlijk aangeboden in varianten met 6GB of 8GB aan werkgeheugen, zoals dat momenteel ook het geval is. Over de capaciteit van de accu is minder informatie beschikbaar, maar de snellaadtechnologie Dash Charge zal ongetwijfeld aanwezig zijn. Verder hebben we op de foto’s gezien dat er aan de achterzijde een dubbele camera met vingerafdrukscanner is te vinden. De glazen achterkant suggereert dat de OnePlus 6 draadloos kan worden opgeladen.

De OnePlus 6 zal waarschijnlijk in juni worden aangekondigd, net als zijn voorgangers. De releasedatum van de telefoon is nog niet bevestigd, maar de verkoop zal snel na de onthulling starten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*