‘OnePlus 6 wordt snelste Android-smartphone’

Smartphones

Eerder deze week toonden we je al twee foto’s waarop de aankomende OnePlus 6 zou zijn te zien. Het toestel is kwestie had een inkeping in de bovenkant van het scherm en een achterkant van glas. De doorgaans goed geïnformeerde website Android Central publiceerde vandaag naar eigen zeggen ook twee screenshots die zouden zijn genomen op de OnePlus 6. Hieruit zou ondermeer blijken dat het scherm van de OnePlus 6 een beeldverhouding heeft van 19:9.

De vermeende voor- en achterkant van de OnePlus 6.

Nieuw scherm voor OnePlus 6

De huidige OnePlus 5T heeft een 18:9-scherm, wat zou betekenen dat scherm van de OnePlus 6 een fractie langer zou kunnen worden wanneer hetzelfde schermformaat wordt gehanteerd. Mogelijk heeft OnePlus voor deze oplossing gekozen, omdat er door de inkeping in de bovenkant een klein deel van het scherm niet langer kan worden gebruikt.

Volgens de site bevestigen de screenshots de authenticiteit van de eerder gelekte foto’s. Het midden van de statusbalk is groter geworden en opvallend leeg, terwijl de systeemklok naar links is verplaatst en er verschillende pictogrammen aan de rechterkant worden weergegeven. Dergelijke aanpassingen suggereren dat de OnePlus 6 ook wordt voorzien van een inkeping, ook wel beter bekend als de notch.

De vermeende OnePlus 6 is ook getest met de benchmark-app AnTuTu en weet hier hoge ogen te gooien. Het toestel zette een score neer van 276510 en overtreft daarmee de huidige kampioen, de Xiaomi Mi Mix 2S, die op 27 maart wordt gelanceerd. De score van de cpu toont aan dat de OnePlus 6 wordt aangedreven door de Snapdragon 845-soc van Qualcomm, wat geen verrassing is gezien de recente smartphones van OnePlus. Bovendien verklapte OnePlus-ceo Pete Lau eerder dit jaar al dat de volgende smartphone van het bedrijf wordt aangedreven door de nieuwste chip van Qualcomm.

Het is in ieder geval goed nieuws dat de OnePlus 6 het uitstekend doet in benchmarks, hoewel dat natuurlijk niet alles hoeft te zeggen over de prestaties in de praktijk. Gelukkig behoren de smartphones van OnePlus doorgaans tot de snelste telefoons die we hebben gebruikt.

Release in tweede kwartaal

Volgens Pete Lau wordt de OnePlus 6 in het tweede kwartaal van 2018 op de markt gebracht. We weten verder dat de metalen achterzijde is ingeruild voor een glazen ontwerp. Het is aannemelijk dat de OnePlus 6 daarom ook ondersteuning zal bieden voor draadloos opladen. Het toestel beschikt over een dubbele camera met daaronder een ovaalvormige vingerafdrukscanner. Onbekend is nog of OnePlus de resolutie van de camerasensoren heeft opgeschroefd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*