OnePlus 6: alle geruchten op een rij

Smartphones

OnePlus heeft bevestigd wanneer hun volgende vlaggenschip, de OnePlus 6, op de markt zal worden gebracht. In gesprek met CNET onthulde de ceo van OnePlus, Pete Lau, dat de smartphone laat in het tweede kwartaal van 2018 verschijnt. Om alvast een idee te krijgen wat we van de OnePlus 6 kunnen verwachten, hebben we de geruchten die tot op heden zijn verschenen op een rij gezet.

OnePlus 6

De OnePlus 5 en 5T maken al gebruik van gezichtsherkenning, echter is de technologie niet veilig genoeg om te worden gebruikt voor mobiele betalingen. Android Marvel meldt dat OnePlus zijn bestaande technologie zal upgraden om te concurreren met de gezichtsherkenningstechnologie van de iPhone X, genaamd Face ID. De OnePlus 6 zal mogelijk beschikken over een 3D-cameramodule met infrarood, waardoor gezichtsherkenning ook werkt in het donker.

We verwachten dat er opnieuw wordt gekozen voor een 6-inch oled-scherm met een resolutie van 2160 x 1080 pixels. Dat betekent dat de voorzijde vrijwel volledig zal bestaan uit scherm, vergelijkbaar met het uiterlijk van de OnePlus 5T. Er gaan ook geruchten dat de vingerafdruksensor onder het scherm wordt geplaatst, echter achten wij het aannemelijker dat de scanner nog steeds aan de achterzijde wordt geplaatst.

Onder de motorkap zal de Snapdragon 845-soc van Qualcomm zijn te vinden. Qualcomm laat Samsung de 845 maken op de tweede generatie van het 10nm-procedé, waardoor de chipset zowel sneller als efficiënter is. Uit benchmarkresultaten is gebleken dat de processor ongeveer 20 tot 25 procent sneller is dan zijn voorganger. De Adreno 630-gpu presteert in de meeste testen zelfs 30 procent beter dan de Adreno 530 van de Snapdragon 835, de chip van de OnePlus 5 en 5T. Het is aannemelijk dat er twee configuraties van de OnePlus 6 op de markt worden gebracht: 6GB of 8GB aan werkgeheugen met respectievelijk 64GB of 128GB aan opslagruimte.

We zullen nog geduld moeten hebben, want de OnePlus 6 wordt in de zomer van 2018 geïntroduceerd. Dat is ongeveer een jaar na de onthulling van de OnePlus 5, die na enkele maanden werd opgevolgd door de OnePlus 5T. Het huidige vlaggenschip heeft een groter scherm, een verbeterde camera en aanzienlijk smallere bezels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*