iPhone 6S is 0,2mm dikker dan iPhone 6

Smartphones

Een schematische tekening van de iPhone 6S heeft vandaag zijn weg gevonden naar het internet. De afbeelding lijkt de bevestiging te brengen dat de iPhone 6S met een dikte van 7,1mm een fractie dikker is dan de huidige iPhone 6/6 Plus, die respectievelijk 6,9mm en 7,1mm dik zijn. Duidelijk is ook dat de locatie van de poorten en de thuisknop ongewijzigd zijn gebleven.

iphone-6-dikker

De verwachting is dat de iPhone 6S is dikker is geworden door de toevoeging van de drukgevoelige Force Touch technologie, waarmee de smartphone onderscheid kan maken tussen een lichte en harde druk, zodat het besturingssysteem verschillende taken afhankelijk van de uitgevoerde druk kan uitvoeren. Een andere verklaring is het gebruik van de sterkere 7000-series aluminium, of natuurlijk een combinatie tussen beide veranderingen.

[sc:adsense-tekst ]

De tekening van de iPhone 6S komt verder overeen met de gelekte foto’s van de iPhone 6S behuizing, en een nieuw ontwerp hoeven we in 2015 dan ook niet te verwachten. Alle zichtbare componenten, zoals de Lightning-connector, speakers, microfoons, volume knoppen, antennestrepen en ga zo maar door, zijn identiek aan het ontwerp van de iPhone 6.

Helemaal als een verassing komt dat overigens niet, want de “S” aanduiding in de iPhone 6S naam geeft al aan dat de veranderingen alleen onder de motorkap te zien zijn. De iPhone 3GS, iPhone 4S en iPhone 5S hadden hetzelfde ontwerp als hun voorgangers; de iPhone 3G, iPhone 4 en iPhone 5. In het tussenjaar richt Apple zich dan ook voornamelijk op interne verbeteringen.

Gelekte foto’s van het iPhone 6S logic-board toonden ons  al dat de nieuwe generatie iPhones ondersteuning gaan bieden voor 4G+ connectiviteit tot 300 Mbps dankzij het MDM9635M modem van Qualcomm. Verder verwachten we dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus draaien op de nieuwe Apple A9-soc met 2GB werkgeheugen, zijn voorzien van een vernieuwde NFC chip voor Apple Pay en beschikken over een verbeterde 12-megapixelcamera.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*