Huawei Mate 9 klaar om de Galaxy Note 7 te vervangen

Smartphones

De Huawei Mate 9 wordt naar alle waarschijnlijkheid begin november aangekondigd op een persevenement in München, Duitsland maar sinds het versturen van de uitnodigingen zijn er al de nodige details verschenen over het aankomende vlaggenschip. Volgens een nieuw gerucht werkt Huawei momenteel aan twee versies van de Mate 9, waaronder een variant met een gebogen scherm. Deze varianten hebben bovendien de beschikking gekregen over een thuis-knop onder het scherm.

huawei-mate-9

Huawei Mate 9

Telefoonlekker Evan Blass, ook wel beter bekend als @evleaks, deelde deze persafbeeldingen in een blogpost op VentureBeat. Blass zegt dat de Mate 9 met een plat scherm de codenaam Manhattan heeft gekregen; de variant met een gebogen scherm zou intern bekend staan als de naam Long Island. Mocht je plannen hebben gehad om de Samsung Galaxy Note 7 aan te schaffen, dan lijkt de Mate 9 qua ontwerp in ieder geval een uitstekend alternatief te zijn.

huawei-mate-9-goudNaast het type scherm zouden beide varianten ook qua specificaties van elkaar verschillen. De reguliere Mate 9 heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, terwijl de gebogen variant een resolutie van 2560 x 1440 pixels kan weergeven. Beide versies zouden een 6”-scherm hebben. Onduidelijk is nog wie het gebogen scherm gaat leveren, hoewel het aannemelijk is dat het gaat om een amoled-scherm van Samsung. De hogere resolutie en het amoled-scherm van de Long Island betekent eveneens dat de Mate 9 ondersteuning gaat bieden voor het mobiele virtual reality platform Daydream VR.

De overige specificaties bestaan uit een 64-bit HiSilicon Kirin 960-soc met acht cores, verschillende geheugenopties, met een maximum van 6GB LPDDR4 en 256GB aan flashgeheugen. Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera die in samenwerking met Leica is ontwikkeld. Volgens Blass is er, net als op de P9, gekozen voor een combinatie tussen een zwart-wit en een rgb-sensor. De maximale resolutie is opgeschroefd naar 20 megapixels met een diafragmaopening van f/2.0.

Wanneer de smartphone op de markt wordt gebracht is nog niet duidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*