Huawei Mate 9 komt in december met dubbele camera

Smartphones

Huawei komt nog voor het einde van het jaar met de high-end Huawei Mate 9, zo blijkt een gepubliceerde teaser. Het toestel wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met een dubbele 20-megapixelcamera en een nieuwe Kirin 960-soc. Recentelijk lekte de achterkant van de Mate 9 al uit en ook verschenen er enkele renders.

Huawei Mate 9

De informatie werd gepubliceerd op het Chinese Weibo, hoewel het toestel op de afbeelding niet de Huawei Mate 9 is, maar de Mate 8. Vorig jaar werd het huidige model in november uitgebracht en de Mate 7 verscheen twee jaar geleden in oktober, wat zou kunnen betekenen dat de Mate 9 in december of op zijn minst in het vierde kwartaal wordt gelanceerd.

Volgens de teaser wordt de Mate 9 aangedreven door de nieuwste processor van Huawei, de Kirin 960-soc. De chipset zal met een 16nm-procedé worden geproduceerd en maakt gebruik van de nieuwe Cortex A73-cores. Deze cores draaien volgens verschillende geruchten op 2,8Ghz in combinatie met 6GB LPDDR4-geheugen en 64GB opslag.

Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera. De camera’s schieten zijn in staat om een foto vast te leggen in een maximale resolutie van 20-megapixels, waarbij de een wordt gebruikt voor zwart-wit en de ander voor kleur. Door de beelden te combineren zou er meer licht gevangen kunnen worden. Hierdoor zouden mooiere foto’s gemaakt moeten kunnen worden. Onduidelijk is nog welke sensors er zijn gebruikt en of Leica opnieuw betrokken is bij het ontwikkelen van de module.

Het scherm heeft een diagonaal van 5,9” en een 1080p resolutie (1920 x 1080 pixels). Uit de doos draait de Mate 9 vermoedelijk op Android 7.0 Nougat met Huawei’s eigen grafische schil, EMUI genaamd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*