Huawei Mate 9 wordt op 3 november geïntroduceerd

Smartphones

Eerder deze week toonden we je al een marketingrender waarop de Huawei Mate 9 was te zien in acht verschillende kleuren en vandaag is er meer informatie verschenen over de phabet. Huawei heeft de pers namelijk uitgenodigd voor een evenement op 3 november.

Huawei Mate 9 onthulling

De uitnodiging bevat geen verwijzingen naar de Mate 9, maar gezien de recente lekken is het aannemelijk dat de smartphone tijdens dit evenement wordt geïntroduceerd. Het evenement zal op 3 november plaatsvinden in München, Duitsland.

Verder werden er twee foto’s gepubliceerd waarop de voor- en achterkant van de vermeende Mate 9 is te zien in een dummycase, waardoor het ontwerp nog grotendeels verborgen wordt gehouden. Wij hebben echter sterk het vermoeden dat het hier niet gaat om de Mate 9 maar om de Honor 6X, zo is er op de gelekte renders te zien dat er aan de rechterzijde een laserautofocus is geplaatst, terwijl er op de foto’s een led-flitser is te zien. Daarnaast gaat het niet om een tweekleurige led-flitser en zit de camera aan de voorzijde op een andere positie.

mate9-honor6x

Dubbele camera voor meer licht

Het uiteindelijke ontwerp zal vermoedelijk beschikken over twee camera’s met een maximale resolutie van 20-megapixels in combinatie met een tweekleurige led-flitser en laserautofocus. De ene sensor zal worden gebruikt om zwart-wit vast te leggen en de ander voor kleur. Huawei claimt dat deze technologie ervoor zorgt dat er meer licht wordt opgevangen.

De Mate 9 wordt aangedreven door de intern ontwikkelde Kirin 960-soc. Deze 16nm-chip maakt gebruik van de nieuwe Cortex A73-cores in combinatie met 4GB LPDDR4-geheugen. Het scherm is 5,9-inch groot en heeft een 1080p- of Quad HD-resolutie. Verder wordt er gesproken over maar liefst 9 kleurvarianten, een accu met een capaciteit van 4000mAh en een nieuwe EMUI-interface die gebaseerd zal zijn op Android 7.0 Nougat.

Meer informatie over de lancering van de Mate 9 wordt op 3 november verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*