Apple blijft vasthouden aan 4,7″ iPhone 8 en 5,5″ iPhone 8 Plus

Smartphones

Eerder deze week bereikte ons het nieuws dat Apple zou werken aan drie nieuwe iPhone 8-modellen, waaronder een versie met een 5-inch scherm. De kans dat Apple deze veranderingen gaat doorvoeren is volgens AppleInsider echter klein en de site zegt dat het bedrijf zal kiezen voor een 4,7”- en 5,5”-scherm voor de iPhone 8 en 8 Plus.

Geen 5″ iPhone 8

Apple blijft daarmee vasthouden aan de trend die het in 2014 is gestart met de jaarlijkse release van twee nieuwe smartphones, een regulier model met een 4,7-inch scherm en een 5,5-inch Plus-versie. In 2017 zou daar nog geen verandering in komen, maar we kunnen vermoedelijk wel voor het eerst sinds de komst van de iPhone 6 een geheel nieuw ontwerp verwachten.

De iPhone 8 wordt naar verluidt voorzien van een glazen ontwerp met een amoled-scherm, echter zou het bedrijf ook enkele andere behuizingen ontwerpen om op terug te vallen in het geval van problemen. Het is nog onbekend op welk materiaal het bedrijf zou willen terugvallen, maar een terugkeer naar aluminium lijkt de meest voor de hand liggende optie.

Eerder deze beweerde het Japanse Nikkei dat Apple plannen heeft om het 10-jarige bestaan van de iPhone te vieren met drie verschillen modellen. Bronnen uit de toeleveringsketen van Apple hebben laten doorschemeren dat Apple werkt aan een 4,7”, een 5” en een 5,5” uitvoering van de iPhone 8 en 8 Plus.

Het is echter onwaarschijnlijk dat Apple nog een derde toestel tussen de bestaande formaten wil drukken. In onze ogen zou het aannemelijker zijn dat de 4,7” iPhone wordt vervangen door een 5”-scherm, maar dat is iets wat AppleInsider tegenspreekt. Een 4,7”-scherm wordt door Apple gezien als de ‘sweet spot’ en is onder iPhone-gebruikers ook nog altijd de populairste optie, ondanks het feit dat de iPhone 7 Plus het vanwege de toevoeging van de dubbele camera beter doet dan eerdere Plus-versies.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus worden in het najaar van 2017 verwacht. Naast een nieuw ontwerp en amoled-scherm wordt er gesproken over het verwijderen van de thuisknop en ondersteuning voor draadloos opladen. Het is nog vroeg in het ontwikkelingsproces en het is daarom verstandig om alle geruchten voorlopig met het gebruikelijke korreltje zout tot je te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*