Apple test meer dan tien iPhone 8 prototypes, waaronder oled-model

Smartphones

Volgens de bronnen van het doorgaans goed geïnformeerde The Wall Street Journal bestaat er de kans dat Apple in 2017 een iPhone 8 gaat introduceren met een gekromd scherm. Apple zou zijn leveranciers hebben verzocht om de productiecapaciteit van oled-schermen te verhogen en het bedrijf introduceerde tegelijkertijd ook een prototype scherm met een betere resolutie dan die van Samsung, waarmee het bedrijf zich meer wil onderscheiden ten opzichte van zijn belangrijkste rivaal.

Apple overweegt oled-model

Het bedrijf uit Cupertino viert volgend jaar het 10-jarige bestaan van de iPhone en wil daarom enkele grote veranderingen doorvoeren. Apple werd daarnaast in de afgelopen kwartalen geconfronteerd met dalende verkoopcijfers en dat zou het gevolg kunnen zijn van minieme veranderingen in de afgelopen 24 maanden. Onduidelijk is momenteel nog of alle iPhones in 2017 worden voorzien van een oled-scherm, zo wordt er onder andere gesproken over een premium variant met een hoger prijskaartje, omdat oled-schermen duurder zijn om te produceren. Een definitief besluit is er nog niet genomen, want er worden momenteel meer dan 10 prototypes getest.

De markt voor smartphone oled-schermen wordt op dit moment gedomineerd door Samsung en eerder dit jaar suggereerde een gerucht dat Apple een exclusieve overeenkomst heeft gesloten met het Zuid-Koreaanse bedrijf voor de levering van dit type schermen. Samsung is al de nodige jaren een belangrijke leverancier van Apple, hoewel het bedrijf in de afgelopen jaren een groot aantal extra leveranciers heeft toegevoegd om minder afhankelijk te zijn van een rivaal. Momenteel is Samsung verantwoordelijk voor de geheugenchips en de productie van de mobiele Apple A-soc. De huidige lcd-schermen worden geleverd door LG Display, Japan Display en Sharp.

Deze bedrijven zullen echter niet voldoende oled-schermen kunnen produceren om aan de verwachte vraag naar de iPhone 8-serie te voldoen. Japan Display en Sharp bevinden zich in financiële moeilijkheden, waardoor het moeilijk wordt om de productie op te schroeven. Japan Display is momenteel in gesprek met Innovation Network uit Japan, een door de overheid gesteund fonds, voor een nieuw reddingsplan. Sharp is inmiddels in handen van Foxconn, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de assemblage van een groot aantal Apple-apparaten, inclusief de iPhone. Sinds de overname is Foxconn sceptisch over de oled-technologie vanwege de hoge productiekosten.

“We gaan oled-scherm produceren, maar ik verwacht niet dat het de potentie heeft om een grote invloed te hebben op de markt”, aldus Sharp-topman Tai Jeng-wu.

Investeren in oled brengt de nodige risico’s met zich mee. Het blijft onzeker of de technologie in de nabije toekomst de standaard wordt. Wat betreft beeldkwaliteit zijn er enkele duidelijk voordelen, zoals het ontbreken van een backlight. Een oled-scherm maakt het daardoor mogelijk om individuele pixels uit te schakelen, waardoor zwart ook echt zwart is.

Mocht je nog steeds niet in het bezit zijn van een iPhone 7 of 7 Plus, bij de volgende winkels zijn het merendeel van modellen en configuraties uit voorraad leverbaar: Central PointBol.comCoolblueMedia Markt en Wehkamp.

Winkel Levering Prijs Meer informatie
Tele2 1 tot 2 weken Vanaf €0,- Bekijken
Coolblue Direct Vanaf €0,- Bekijken
Mobiel.nl 2 tot 3 weken Vanaf €0,- Bekijken
Vodafone 5 tot 7 dagen Vanaf €0,- Bekijken
KPN Direct Vanaf €0,- Bekijken
T-Mobile Direct Vanaf €0,- Bekijken
GSMWijzer.nl 2 tot 3 weken Vanaf €0,- Bekijken
Belsimpel.nl Direct Vanaf €0,- Bekijken

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*