Apple bestelt recordaantal iPhone 6S & iPhone 6S Plus modellen

Smartphones

iphone-6s-iphone-6s-plusApple heeft zijn leveranciers gevraagd om zich voor te bereiden op de productie van 85 tot 90 miljoen stuks van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus voor het einde van 2015. Bronnen waarmee de krant ‘The Wall Street Journal’ sprak claimen dat Foxconn en Pegatron grotendeels verantwoordelijk zullen zijn voor de assemblage van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Het is direct een recordaantal, want het bedrijf bestelde vorig jaar ‘slechts’ 70 tot 80 miljoen stuks van de huidige iPhone 6/6 Plus.

De krant bevestigt daarnaast de geruchten dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn voorzien van een drukgevoelig Force Touch touchscreen, waarmee onderscheid kan worden gemaakt tussen een zachte en harde tik op het scherm, en ook zouden beide modellen in een nieuwe kleur op de markt worden gebracht, waarschijnlijk rosé-goud of roze. Pegatron en Foxconn zijn de hoofdleveranciers van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, maar mogelijk besluit Apple ook nog om leverancier Winston in te schakelen om het recordaantal geproduceerde iPhones te overtreffen.

[sc:adsense-tekst ]

In de afgelopen twee weken hebben we een hoop nieuwtjes over de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zien verschijnen. De website 9to5Mac lekte bijvoorbeeld de achterkant van de behuizing, waaruit bleek dat het ontwerp identiek is aan dat van zijn voorgangers. Onder de motorkap zijn al wel de nodige veranderingen gespot, want de iPhone 6S/6S Plus maken gebruik van een nieuw Qualcomm modem dat ondersteuning biedt voor 4G+ connectiviteit (300 Mbps), en ook is er gebruik gemaakt van een nieuwe NFC chip.

De productie van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gaat naar alle waarschijnlijkheid volgende maand van start en beide modellen zullen blijven vasthouden aan hetzelfde 4,7-inch en 5,5-inch formaat van de huidige modellen met een identieke resolutie. Beide modellen zullen vermoedelijk in september worden aangekondigd tegelijkertijd met de lancering van iOS 9. Qua specificaties kunnen we een nieuwe Apple A9-soc verwachten met 2GB werkgeheugen, Force Touch, 4G+ ondersteuning en een verbeterde 12-megapixelcamera aan de achterzijde.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*