iPhone 6S & 6S Plus: 16GB instapmodel, nieuwe NFC hardware

Smartphones

iphone-6s-iphone-6s-plusEr zijn nieuwe afbeeldingen verschenen van het logic-board van de volgende generatie iPhone 6S en iPhone 6S plus. De foto’s zijn gepubliceerd door het doorgaans goed geïnformeerde 9to5Mac dat er eerder de behuizing lekte van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, en bevestigde dat de nieuwe modellen 4G+ gaan ondersteunen. Volgens de site is het logic-board van de iPhone 6S niet alleen voorzien van een sneller 4G+ modem, maar zijn er minder chips aanwezig wat moet resulteren in een lager stroomverbruik en dus een langere accuduur, en beschikt het instapmodel nog steeds over 16GB opslagruimte.

De geheugenchip van het iPhone 6S en iPhone 6S moederbord is afkomstig van Toshiba en gezien de “G7” aanduiding in het onderdeelnummer gaat hier om de variant met 16GB aan opslagruimte, en is de chip geproduceerd op een 19nm-procedé. Dit betekent dat beide modellen dit jaar vanaf 16GB zijn te verkrijgen en ook zal er naar alle waarschijnlijk een (duurdere) 64GB en 128GB variant worden aangekondigd. Geruchten over een instapmodel met 32GB lijken helaas niet kloppen.

[sc:adsense-tekst ]

Steeds meer gebruikers zijn van mening dat 16GB opslagruimte niet voldoende is voor het instapmodel doordat HD video’s en apps steeds meer ruimte in beslag nemen. Recentelijk sprak Apple’s hoofd van marketing, Phil Schiller, over de situatie en zegt hij de clouddiensten, zoals het onlangs gelanceerde Apple Music, gebruikers moet helpen bij een tekort aan opslagruimte. Daarnaast zorgt iOS 9 voor kleinere iOS updates en kunnen apps kleiner worden gemaakt doordat core features al in het besturingssysteem zijn verwerkt.

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen ook Apple Pay gaan ondersteunen en op het moederbord is er een nieuwe chip te zien die opnieuw afkomstig is van NXP, maar ditmaal met het modelnummer 66VP2 in plaats van 65V10 van zijn voorganger. Het is niet exact  duidelijk welke verbeteringen deze chip brengt voor de nieuwe generatie iPhone toestellen, maar mogelijk is de beveiligingsprocessor toegevoegd aan de chip, terwijl het hier eerder nog ging om twee afzonderlijke chip op het logic-board.

Langzaam maar zeker beginnen we steeds meer te leren over de features van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Het is inmiddels duidelijk dat het ontwerp niet veranderd, de telefoon 4G+ gaat ondersteunen dankzij een nieuw Qualcomm modem en dat het instapmodel opnieuw met 16GB opslagruimte is uitgerust. Daarnaast gaan er geruchten over de toevoeging van de Force Touch technologie, waardoor het scherm drukgevoelig wordt en er meer gestures mogelijk zijn, en het gebruik van een 12-megapixelcamera met de optie om video’s in 4K op te nemen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*