‘Opvolger Xbox One gaat voor kortere laadtijden en hogere framerates’

Gaming

Xbox-topman Phil Spencer is van mening dat de volgende generaties consoles kortere laadtijden en hogere framerates moeten ondersteunen. Microsoft bevestigde vorige week tijdens de E3-presentatie dat er een nieuwe Xbox-console in ontwikkeling is. Er is echter nog weinig informatie beschikbaar over de hardware, functies en de games die voor het systeem verschijnen.

Volgende generatie Xbox

Spencer liet in een interview met Giant Bomb doorschemeren dat het voor de volgende Xbox twee technologische doelen heeft gesteld: hogere framerates en sneller starttijden van games. “Ik denk dat de framerate in games een gebied is waar consoles meer kunnen doen. Gewoon in het algemeen”, aldus Spencer. “Als je kijkt naar de balans tussen de cpu en gpu in de consoles vandaag, dan ligt dat niet helemaal in lijn met wat er op de pc gebeurt. Dus ik denk dat we daar stappen kunnen maken.”

Daarnaast werd er gesproken over de installaties van games en Spencer gaf toe dat het een gebied is waar Microsoft in het verleden problemen mee heeft gehad. “Ik wens altijd dat speller sneller starten”, vervolgde hij. “We zijn net zo schuldig als wie dan ook. Een game die ik heel veel speel, State of Decay, toont ‘Ready to Start’ and daarna ga ik naar het titelscherm en installeer ik de rest van het spel”. Spencer wijst naar de nieuwe FastStart-functie als een manier waarop het bedrijf dit probleem probeert op te lossen.

Volgens een recent gerucht zou Microsoft de volgende Xbox-console in 2020 willen uitbrengen. Het zou gaan om meerdere modellen die het bedrijf ontwikkelt onder de codenaam Scarlett. Als het gerucht klopt, komt er waarschijnlijk eerder een nieuwe Xbox dan een PlayStation 5. Sony suggereerde onlangs dat de volgende generatie PlayStation niet voor 2021 wordt uitgebracht. De nieuwe console zou worden aangedreven door de Zen-cpu en Navi-gpu van AMD. AMD zou deze laatste samen met Sony hebben ontwikkeld voor de console.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*