Square Enix werkt aan nieuwe AAA-game voor PlayStation 5

Gaming

Square Enix-studio Luminous Productions werkt aan een nieuwe ‘AAA-game’ voor de PlayStation 5, zo blijkt uit het CV van een medewerker. De persoon is bij de studio verantwoordelijk voor het creëren van 3D-modellen voor personages en voegde onlangs op zijn LinkedIn-profielpagina een nieuwe game voor de PlayStation 5 toe.

AAA-game voor PlayStation 5

Kort na ontdekking werd de verwijzing naar de PlayStation 5 verwijderd en momenteel wordt er alleen nog melding gemaakt van een ‘nieuwe AAA-titel’, die in ontwikkeling is naast een nieuwe mobiele game voor de Chinese markt. De website ResetEra heeft echter op tijd een screenshot van de profielpagina gemaakt en de werkgeschiedenis laat zien dat de medewerker ook aan Final Fantasy 15 heeft gewerkt.

Luminous Productions werd eerder dit jaar opgericht met een focus op AAA-games. Oorspronkelijk stond het project onder leiding van Final Fantasy 15-director Hajime Tabata, maar vorige werd bekendgemaakt dat hij Square Enix heeft verlaten. Overigens is het bestaan van de PlayStation 5 geen verrassing meer. In de afgelopen maanden heeft Sony het bestaan van een nieuwe console publiekelijk bevestigd en ook zouden er al enige tijd PS5-devkit’s in omloop zijn.

De verwachting is dat de PlayStation 5 in 2021 op de markt wordt gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*