Wanneer verschijnt de PlayStation 5? Sony levert eerste devkits

Gaming

De PlayStation 4 doet het nog altijd goed, maar op de achtergrond zal Sony ongetwijfeld al druk bezig zijn met de ontwikkeling van de PlayStation 5. Het blijft echter onduidelijk wanneer de PlayStation 5 zal worden geintroduceerd, hoewel veel analisten verwachten dat het nog wel enkele jaren zal duren voordat de volgende PlayStation-console op de markt wordt gebracht.

Update: kort na het publiceren van dit artikel kwam gamejournalist Marcus Sellars met het nieuws dat Sony is begonnen met het uitleveren van de devkit voor de PlayStation 5. De devkit is alleen bedoeld voor ontwikkelaars en verschilt doorgaans qua uiterlijk en hardware van de winkelversie. De devkits voor de PlayStation 4 werd in 2012 geleverd, twee jaar voor de release van de winkelversie in 2014. Het is daardoor niet ondenkbaar dat de PlayStation 5 ergens in 2020 op de markt wordt gebracht. Sellars wordt in de industrie gezien als een betrouwbare bron. In de afgelopen maanden bracht hij als eerste naar buiten dat Call of Duty: Black Ops 4 en Diablo 3 (voor de Nintendo Switch) in ontwikkeling zijn.

PlayStation 5 nog ver weg

NPD Group-analist Mat Piscatella vertelde aan Gaming Bolt dat hij verwacht dat de PlayStation 5 in 2020 zal worden gelanceerd. De analist waarschuwde tegelijkertijd dat deze datum een voorlopige schatting van zijn kant was. “2020 is mijn voorspelling”, zei Piscatella. “De cijfers laten zien dat het niet nodig is om het eerder te doen. Maar ik ben eerder verrast geweest, dus ik ben net zo geïnteresseerd in dit als iedereen.”

Lewis Ward, het hoofd van de gamedivisie van onderzoeksbureau IDC verwacht dat de PlayStation 5 en de opvolger van de Xbox One in 2021 worden gelanceerd. “Op dit moment denk ik dat de PlayStation 5 en de volgende generatie Xbox in 2021 zullen verschijnen, maar dat is eigenlijk maar een tijdelijke placehoder in mijn voorspelling”, vertelde Ward aan Gaming Bolt.

Er zijn zelfs analisten die verwachten dat Sony later dit jaar nog met een nieuw systeem komt, hoewel wij eigenlijk wel met zekerheid durven te stellen dat dit geen optie is. De PlayStation 4 Pro werd eind 2016 uitgebracht en moet juist de levenscyclus van de huidige generatie consoles verlengen. Macquarie Capital-analist Damien Thong denkt desondanks dat een nieuwe versie van de PlayStation-console ergens in 2018 zal worden gelanceerd.

Levensduur Xbox One en PlayStation 4

Voorlopig kunnen we alleen nog maar speculeren en zijn er nog vrijwel geen geruchten verschenen over de specificaties van de nieuwe systemen. Over het algemeen is een levensduur van vijf tot zeven jaar de norm voor een console-generatie. Deze generatie is echter uniek, omdat Sony en Microsoft respectievelijk de PlayStation 4 Pro en Xbox One X op de markt brachten als verbeterde versies van de reguliere Xbox One en PlayStation 4. Deze nieuwe consoles bieden beter prestaties en ondersteunen 4k en hdr.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*