.

PlayStation 5 krijgt waarschijnlijk ondersteuning voor virtual reality

Gaming

In de wereld van gaming werd er veel verwacht van virtual reality, echter hebben we in onze ogen nog te weinig van de technologie gezien. Sony heeft het geprobeerd met de PlayStation VR voor de PlayStation 4 (Pro), echter staan de verkoopcijfers van de headset in schril contrast met het aantal geleverde consoles. Microsoft heeft helemaal geen aandacht besteed aan virtual reality en lijkt zich momenteel voornamelijk te richten op de ontwikkeling traditionele games die exclusief voor de Xbox moeten verschijnen.

PSVR voor PlayStation 5

De website GamingBolt sprak onlangs met Andrea Marinelli, de hoofdontwikkelaar van virtual reality-game Mind Labyrinth van Frost Earth Studio, over de ondersteuning van VR op de hardware van de volgende generatie consoles. “Ik hoop dat ze krachtig genoeg zijn om ervoor te zorgen dat ze VR-headsets kunnen aansturen op hogere resolutie, en het allerbelangrijkste is dat ze een VR-bundel met verbeterde input zullen uitbrengen”, aldus Marinelli. “Het zou echt gaaf zijn om input te hebben die specifiek voor VR is ontwikkeld.”

Ze verwacht dat Sony met de PlayStation 5 rekening zal houden met virtual reality, terwijl Microsoft dat vermoedelijk niet zal doen met de volgende Xbox. “Voor Sony? Waarschijnlijk wel, ja”, vervolgde ze. “Ze zien een groeiende en potentiële markt. Voor Microsoft is het moeilijk te zeggen, omdat ze VR deze laatste generatie lijken te negeren.”

Sony en Microsoft hebben tot op heden nog geen informatie naar buiten gebracht over de PlayStation 5 en de volgende Xbox. Het enige wat we weten is dat beide consoles in ontwikkeling zijn en dat ze opnieuw gebaseerd zullen zijn op de huidige x86-architectuur, waardoor ze mogelijk ook bestaande games kunnen draaien. De verwachting is dat de PlayStation 5 in 2021 zijn debuut gaat maken, terwijl Xbox-gebruikers naar verluidt een jaar eerder aan de slag kunnen met de nieuwe console van Microsoft.

Nog niet in het bezit van een PlayStation VR? De headset is aanstaande zaterdag 11 november op Singles Day bij Game ManiaBol.comMediaMarktCoolblue en NedGame te koop voor slechts 199 euro, inclusief camera en de game VR Worlds.

Wachtwoord Vergeten

Registreren