Microsoft werkt aan volgende generatie Xbox

Gaming

De E3-persconferentie van Microsoft zat bomvol met games, maar Xbox-topman Phil Spencer sprak aan het einde van de presentatie ook nog kortstondig over de volgende generatie Xbox. Het is nog onbekend wanneer de nieuwe Xbox verschijnt, maar Sony heeft al laten doorschemeren dat de PlayStation 5 waarschijnlijk in 2021 komt, hoewel Microsoft er natuurlijk voor zou kunnen kiezen om hun nieuwe systeem eerder te laten debuteren.

Nieuwe Xbox

Volgens Spencer is het team dat verantwoordelijk is geweest voor de Xbox One X, druk bezig met de ontwikkeling van de volgende Xbox-console. Het doel van Microsoft is om opnieuw de krachtigste en beste console op de markt te brengen. Spencer noemde het werk van het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie, cloud-technologieën en de nieuwe studio’s.

Microsoft heeft op de E3 aangekondigd dat het vier onafhankelijk studio’s heeft overgenomen: Ninja Theory, Playground Games, Undead Games en Compulsion Games. Daarnaast heeft het een nieuwe studio in Santa Monica samengesteld die bekend staat als The Initiative. Het is nog onbekend aan welke games deze studio’s werken.

Het is ongebruikelijk dat consolemakers vroegtijdig over de volgende generatie consoles praten. Microsoft wil hiermee in onze ogen duidelijk maken dat het gaming nog altijd serieus neemt en dat het weet dat exclusieve games belangrijk zijn om het gat met Sony te dichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*