‘PlayStation 5 krijgt AMD Zen-cpu en Navi-gpu’

Gaming

Er zijn op SemiAccurate nieuwe details verschenen over de volgende generatie PlayStation, die waarschijnlijk als de PlayStation 5 zijn debuut zal maken. De site publiceerde in het verleden betrouwbare informatie over de Xbox One en bracht ook als eerste naar buiten dat de Nintendo Switch zou worden aangedreven door een processor van Nvidia.

PlayStation 5 krijgt AMD Navi-gpu

Bronnen waarmee de site sprak hebben aangegeven dat de PlayStation 5 gebruik zal maken van de volgende generatie Navi-gpu, die naar verluidt tegen het einde van 2018 wordt geïntroduceerd. Er is nog weinig bekend over de nieuwe architectuur van AMD, maar het gaat mogelijk om schaalbaar gpu-ontwerp met veel kleinere Navi-gpu’s die onderling zijn verbonden met AMD’s supersnelle Infinity Fabric-technologie. Verder zou de PlayStation 5 gebruik gaan maken van het eveneens mysterieuze ‘NextGen Memory’ en de Zen-processor van AMD.

SemiAccurate bevestigt ook de geruchten dat Sony de eerste PlayStation 5-devkit’s heeft geleverd aan ontwikkelaars. Deze vroege versies van de nieuwe hardware worden door ontwikkelaars gebruik voor de ontwikkeling van PlayStation 5-games, terwijl de console nog niet officieel is aangekondigd. De site schrijft ook dat een release in 2018 daarom niet is uitgesloten, hoewel het in onze ogen aannemelijker is dat de PlayStation 5 in 2019 of zelfs pas in 2020 verschijnt.

Ten slotte suggereert de bron dat Sony ook met de PlayStation 5 ondersteuning zal blijven bieden voor virtual reality en ditmaal is er op hardwareniveau al rekening mee gehouden, waardoor het aansluiten van een vr-headset mogelijk een aantal minder componenten vereist dan momenteel het geval is. Eerder deze week voerde Sony ook nog een prijsverlaging door voor de huidige PlayStation VR, die nu voor 299 euro is te verkrijgen.

Sony heeft niet gereageerd op het nieuws, maar Shawn Layden, voorzitter van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, zei in de zomer van 2017 dat het aannemelijk is dat er een PlayStation 5 gaat komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*