‘PlayStation 5 wordt in 2019 uitgebracht’

Gaming

Wedbush Securities-onderzoeksanalist Michael Pachter heeft onlangs zijn verwachtingen over de PlayStation 5 gedeeld met GamingBolt. Toen hem werd gevraagd over de recente opmerkingen van Shawn Layden over de ontwikkeling van de PlayStation 5, zei de populaire gaming analist dat hij denkt dat de volgende console eerder komt dan verwacht. Pachter gelooft dat de PS5 mogelijk al in 2019 in de winkels ligt.

PlayStation 5 komt over twee jaar

“Mijn verwachting is dat de PlayStation 5 niet in 2018 wordt gelanceerd”, aldus Pachter. “De release zal plaatsvinden in 2019 of 2020, maar waarschijnlijk 2019. De timing van Sony is waarschijnlijk beter omdat zij een 4K-geschikt apparaat zullen uitbrengen op het moment dat de markt met 4k-televisies in de Verenigde Staten een aandeel heeft bereikt van 50% en 35% in de rest van de wereld. Ik denk dat Sony precies weet wat het de volgende consolecyclus moet doen.”

Pachter twijfelt ook niet aan de woorden van Layden, die eerder aangaf dat de PlayStation 5 een volwaardige console zal zijn:

“De PlayStation 4 Pro is beter [technisch] dan de PS4, dus ik denk dat het een halve stap is naar de PlayStation 5. De PS5 zal nog een halve stap zijn. Dus is hij eerlijk wanneer hij zegt dat ze geen halve stap gaan doen met de PlayStation 5, hoeveel sneller kan de console zijn? Het zal in ieder geval zeker 4K gaan ondersteunen. Gaat het ondersteuning bieden voor 240 frames per seconde? Geweldig. Gaat het games spelen die gemaakt zijn voor de PlayStation 4 Pro? Dat is de vraag. Ik denk van wel. Het is aannemelijk dat ze een console gaan bouwen die backwards compatibel zal zijn met de PlayStation 4 Pro. De PS5 zal door consumenten worden gezien als een halve stap, terwijl ik denk dat Shawn de waarheid spreekt wanneer hij zegt dat het een volwaardige console zal zijn.”

Hoe serieus we de voorspellingen van Pachter moeten nemen is overigens nog maar de vraag, want Sony heeft eerder duidelijk gemaakt dat er nooit exclusieve games voor de PlayStation 4 Pro zullen verschijnen. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat games die voor de PlayStation 5 worden gemaakt, speelbaar zullen zijn op de PlayStation 4 Pro.

5 Reacties

 1. Laatste stukje is wat onduidelijk voor mij. Er zullen ‘nooit geen’ exclusieve games voor de PS4 pro uitkomen? Je bedoelt geen exclusieve games of juist wel? En waarom sluit dat games van de PS5 uit? Geen kritiek, ik probeer het te begrijpen…

  Reageer
  • Dat was inderdaad een pleonasme, maar Sony heeft dus gezegd dat er nooit exclusieve PS4 Pro-games worden gemaakt. Alle games voor de PS4 Pro moeten ook werken op de reguliere PS4.

   Reageer
 2. Kansloos zoon kneus , Sony heeft meerdermalen gezegd dat ze denken dat de fysiek console geen toekomst heeft en dat denk ik ook .en denk zoon knuppel die 2 maanden geleden zei dat de ps5 dit jaar uit kwam en nu dit weer gewoon waardelooze analyse..!
  Ik denk trouwens dat straks gewoon streaming dienste game wordt.

  Reageer
  • Dat is niet waar, Sony-topman Shawn Layden heeft onlangs aangegeven dat de PlayStation 5 er gaat komen.

   Reageer
  • Waardeloze spellingscontrole zou ik eerder zeggen.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren