Sony komt uiteindelijk met PlayStation 5

Gaming

De Duitse nieuwssite Golem sprak onlangs met Shawn Layden, voorzitter van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, over de toekomst van consoles. Sinds de onthulling van de Xbox One X en PlayStation 4 Pro zijn gamers bang dat consoles veel sneller worden vervangen, vergelijkbaar met de manier waarop smartphones jaarlijks worden geüpdatet. Layden gelooft niet dat dat het geval zal zijn en zegt dat de PlayStation 5 de volgende stap is voor Sony.

PlayStation 5

De topman bevestigde bovendien nogmaals dat er nooit geen exclusieve games voor de PlayStation 4 Pro worden uitgebracht; alles games zullen speelbaar zijn op de PS4 en PS4 Pro. Tijdens de presentatie van het systeem zei Mark Cerny, Lead System Architect bij Sony, het volgende over de PS4 Pro: “Ik geloof in generaties. Generaties zijn een goede zak. Wij verwachten dat er een volgende generatie gaat komen, en de PlayStation 4 Pro is simpelweg een nieuwe release in de huidige generatie.” De volgende generatie is de PlayStation 5, echter zal het nog wel een tijdje duren voordat die console er komt.

Daarnaast sprak Layden over hoe anders de markt vandaag de dag is in vergelijking met het verleden. “We kunnen titels van hoge kwaliteit op vrijwel ieder moment uitbrengen”, aldus Layden, die verklaart dat belangrijke releases niet per se in het laatste kwartaal hoeven te verschijnen. “Horizon Zero Dawn werd in februari uitgebracht en was zeer succesvol. Batman Arkham Knight kwam enkele jaren geleden direct na de E3 uit, en de vraag naar de game was ongelooflijk.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*