PlayStation 5 en volgende Xbox zullen voor grotere open werelden zorgen

Gaming

De volgende generatie consoles zullen waarschijnlijk in 2020 of 2021 op de markt worden gebracht. In de afgelopen maanden zijn er al verschillende geruchten verschenen over de specificaties van de PlayStation 5 en de volgende Xbox, echter is het niet geheel duidelijk wat voor effect dit zal hebben op toekomstige games. Lionel Raynaud van Ubisoft sprak recentelijk in een interview over een aantal dingen met betrekking tot de activiteiten van het bedrijf, waaronder de komst van nieuwe technieken waarmee ontwikkelaars grotere werelden kunnen maken voor populaire franchises als Assassin’s Creed, Far Cry en Watch Dogs.

De toekomst van gaming

“We zullen technologieën krijgen die de huidige limieten van het geheugen doorbreken. We zouden in dezelfde wereld verschillende historische perioden kunnen hebben, bijvoorbeeld in Assassin’s Creed, en Animus gebruiken om naar een andere periode te reizen. Of laat verschillende delen van de wereld met elkaar verbinden door reissysteem, zodat een game in de Far Cry- of Watch Dogs-serie naadloos in verschillende landen met dezelfde ervaring kan plaatsvinden”, aldus Raynaud.

Raynaud lijkt hiermee te suggereren dat de volgende generatie consoles opnieuw over meer werkgeheugen zullen beschikken dan de huidige consoles. Wanneer we de nieuwe systemen kunnen verwachten is nog de grote vraag. Sony leek recentelijk te hinten op de komst van de PlayStation 5 in 2021. Het bedrijf wil vermoedelijk nog enkele jaren profiteren van de 80 miljoen PlayStation 4-consoles die er al zijn verkocht. De console heeft bovendien een grote voorsprong op de Xbox One, waardoor het aannemelijk is dat Microsoft kiest voor de aanval.

De volgende generatie Xbox zou intern de codenaam Scarlett dragen en in 2020 moeten verschijnen. Scarlett zou niet staan voor één product, maar een familie van apparaten. Het zou daardoor kunnen zijn dat Microsoft in dat jaar meerdere nieuwe apparaten gaat introduceren. Gezien de inspanningen van Microsoft is het aannemelijk dat de nieuwe Xbox opnieuw compatibel is met alle bestaande Xbox One-games. We verwachten echter niet dat alle games voor het nieuwe systeem ook zullen draaien op de Xbox One. In dat geval zullen ontwikkelaars de oude Xbox One moeten blijven gebruiken als basis, waardoor toekomstige games niet optimaal gebruik zullen maken van de hardware.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*