.

Apple werkt aan 10,9-inch iPad zonder thuis-knop

Tablets

Eerder deze maand verschenen er geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe iPad met een 10,9-inch, en volgens een Japans blog bereidt het bedrijf zich inmiddels voor op productie van deze nieuwe variant. Het grotere scherm zou in een behuizing zijn geplaatst met dezelfde afmetingen als de iPad Air 2, die beschikt over een 9,7-inch scherm. Verder suggereert de bron dat de thuis-knop verdwijnt en dat de vingerafdrukscanner is geïntegreerd in het scherm.

Grotere iPad zonder bezels

Door de iconische thuis-knop weg te laten kan Apple deze bezels reduceren, omdat er onder het scherm geen ruimte hoeft worden vrij te houden voor een hardwarematige knop. Boven het scherm zou er nog wel een kleine bezel zichtbaar zijn voor de frontcamera. Vanwege het reduceren van de bezels is de 10,9-inch iPad fysiek niet groter dan de huidige 9,7-inch iPad.

Het nadeel van de kleinere bezels is dat het lastiger zal zijn om de tablet vast te houden zonder het scherm aan te raken. Apple heeft in het verleden echter laten zien dat het in staat is om ongewenste aanrakingen door middel van software op een juiste manier te interpreteren. Ook zorgen de kleinere bezels ervoor dat de 10,9-inch iPad 7,5mm dik is, wat ongeveer dezelfde dikte is als de originele iPad Air uit 2013, maar dikker dan de huidige modellen. De huidige iPad Air 2 meet 169,5 x 240 x 6,1mm en weegt 437 gram.

De doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo zei enkele weken geleden dat de grotere iPad een 10,5-inch scherm krijgt, maar het Japanse Mac Otakara claimt nu dat het een 10,9-inch scherm betreft. In de afgelopen jaren publiceerde de site vaker accurate informatie over onaangekondigde iPhones, iPads en MacBooks. Zo voorspelde het eerder dit jaar nog dat de iPhone 7-serie in twee nieuwe donkere kleurvarianten zou worden aangeboden.

Mochten de geruchten kloppen, dan wordt de 10,9-inch iPad het eerste iOS-apparaat zonder een fysieke thuis-knop. Het bedrijf uit Cupertino zou de Touch ID-sensor in plaats daarvan willen plaatsen onder de glasplaat of in het scherm willen integreren. Het is nog onbekend of deze nieuwe iPad onder de Pro- of Air-serie zal vallen. De nieuwe iPad moet volgend jaar verschijnen. Daarnaast worden de eerste iPads moet oled-schermen in 2018 verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren