.

Apple werkt aan 10,5-inch iPad voor onderwijs en bedrijfsleven

Tablets

Apple werkt volgens een bron uit de Taiwanese toeleveringsketen aan een 10,5-inch iPad specifiek gericht op het onderwijs en bedrijfsleven. DigiTimes claimt dat deze nieuwe iPad in 2017 wordt gelanceerd met een Apple A10X-soc en dat de productie begin december van start gaat.

Nieuwe iPad op komst?

Het is niet voor het eerst dat we geruchten horen over een nieuwe iPad met een nieuw schermformaat. Begin november suggereerden een tal van Barclays-analisten dat Apple werkt aan een 10,9-inch iPad met dunne schermranden, terwijl er ook een verbeterde 9,7- en 12,9-inch iPad Pro in ontwikkeling is. Het Japanse Mac Otakara zei in oktober dat er begin 2017 een nieuwe 10,1-inch iPad Pro op de markt wordt gebracht.

De berichtgeving van DigiTimes sluit echter beter aan bij de informatie van de doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. In augustus schreef Kuo dat Apple van plan is om een 10,5-inch iPad te introduceren met een Apple A10X-soc. Bovendien beweerde Kuo dat Apple een goedkopere versie 9,7-inch iPad gaat introduceren. De bron van DigiTimes suggereert eveneens dat Apple een prijsverlaging overweegt om beter te kunnen concurreren met Android-tablets en hybrides.

“Apple is van plan om een 10,5-inch iPad te lanceren, omdat 10-inch en grotere tablets populair zijn in het onderwijs en het bedrijfsleven in de Verenigde Staten. De bestaande 9,7-inch is te klein en de 12,9-inch iPad Pro is te duur voor een dergelijke aankoop, zo claimt de bron.”

DigiTimes verwacht dat Apple in het eerste kwartaal van 2017 ongeveer twee miljoen exemplaren kan verschepen in het eerst kwartaal en rond de 5 of 6 miljoen in het gehele jaar. Grotere veranderingen voor de iPad, waaronder de overstap naar een oled-scherm, worden pas in 2018 verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren