Samsung Gear S3 en Galaxy Tab S3 worden op 31 augustus gepresenteerd

Smartwatches Tablets

De Samsung Gear S3 en Galaxy Tab S3 worden op 31 augusutus aangekondigd, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. De presentatie zal enkele dagen voor de start van de IFA 2016-elektronicabeurs in Berlijn plaatsvinden en op de uitnodiging is een ronde wijzerplaat te zien met de tekst “Talk about 3”, een duidelijk verwijzing dat Samsung tijdens dit evenement komt met de opvolger van de in 2015 uitgebrachte Gear S2.

Gear S3 en Galaxy Tab S3

Er is nog relatief weinig informatie gelekt over de Gear S3, maar volgens SamMobile krijgt de smartwatch opnieuw een rond scherm met een draaibare bezel voor het navigeren door de interface. De site spreekt over drie verschillende varianten van de smartwatch: de Gear S3 Classic, Gear S3 Frontier en Gear S3 Explorer. Daarnaast zou de smartwatch zijn voorzien van een hoogtemeter, barometer, snelheidsmeter en gps. Meer over de nieuwe features lees je hier.

samsung gear s3, tab s3

We hopen eveneens meer informatie te krijgen over wanneer Samsung van plan is om zijn Gear Manager naar iOS te brengen, zodat de Gear S2 en S3 ook in combinatie met de iPhone van Apple kunnen worden gebruikt. De eerste beelden van de app voor iOS verschenen al in april, maar sindsdien is het stil gebleven.

Verder verwachten we tijdens het evenement dat de Samsung Galaxy Tab S3 aangekondigd. Samsung schrijft op zijn eigen site dat de nieuwe high-end tablet is uitgerust met een snellere processor en een geoptimaliseerd besturingssysteem. Het uiterlijk van de Tab S3 is naar alle waarschijnlijkheid vergelijkbaar met dat van zijn voorganger, de Tab S2, maar het product zou een aantal innovaties brengen. De lancering van de tablet zal in september plaatsvinden om de release van de Galaxy Note 7 te ondersteunen.

Het ‘Talk About 3’-evenement om 18:00 Nederlandse tijd van start en zal live zijn te volgen op de officiële website van Samsung.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*