Samsung Gear S3

Verwacht
Samsung Smartwatch
9.8

Gebruikersscore

Samsung op de IFA in Berlijn twee nieuwe smartwatches gepresenteerd: de Gear S3 Classic en de Gear S3 Frontier. De belangrijkste veranderingen ten opzichte van hun voorgangers zijn de grotere schermen en accu’s. In de Benelux hebben beide versies een adviesprijs gekregen van 399,00 euro, onduidelijk is op dit moment nog wanneer ze op de markt worden gebracht.

Gear S3 is groter dan voorganger

Laten we beginnen bij het scherm van de Gear S3 Classic en Frontier. Het formaat is dit jaar namelijk gegroeid van 1,2-inch naar 1,3-inch, echter is de resolutie van 360 x 360 pixels ongewijzigd gebleven, waardoor het beeld net iets minder scherp is. Het gaat nog steeds om een amoledscherm, waardoor het geen energie kost om zwart weer te geven, dit is zeker iets om rekening mee te houden bij het configureren van je watchface.

Het scherm is afwerkt met het nieuwe Gorilla Glass SR+ van Corning, dat volgens het bedrijf bijna net zo krasvast zou zijn als saffierglas, dat onder andere voor de Apple Watch wordt gebruikt. Het glas zou zelfs in het voordeel zijn bij vallen en eveneens zorgen voor minder reflecties en een betere lichtdoorlatendheid. Verder kan het always-on-scherm nu alle kleuren weergeven, terwijl er voor de bestaande modellen een limiet van acht was ingesteld.

Sneller en zuiniger

Onder de motorkap van de Samsung Gear S3 vinden we een nieuwe Exynos 7270-soc in combinatie met 768MB werkgeheugen, 256MB meer dan zijn voorganger. Deze 14nm-chipset is voorzien van twee cores die draaien op een maximale kloksnelheid van 1GHz. De chip is daardoor kleiner dan zijn voorganger en dit komt zowel de prestaties als de accuduur ten goede.

De nieuwe Exynos-soc is echter niet het enige component dat moet zorgen voor een langere accuduur, want de capaciteit van de accu is opgeschroefd van 250mAh naar 380mAh. Samsung claimt dat de Gear S3 bij normaal gebruik drie tot vier dagen meegaat, een dag langer dan de Gear S2.

Op het gebied van connectiviteit en sensors is er weinig veranderd, zo beschikken ze nog steeds over een barometer, lichtsensor, gyroscoop en accelerometer. De Gear S3 kan een verbinding met je smartphone leggen via Bluetooth, Wi-Fi, NFC en GPS.

Door het grotere scherm en accu is de Gear S3 Classic (57 gram) en Frontier (62 gram) dan de Gear S2 (47 gram). Beide smartwatches zijn gelukkig nog steeds water- en stofdicht dankzij de IP68-rating die ze hebben gekregen.

Samsung Gear S3 prijzen en release

De Samsung Gear S3 Classic en Frontier zijn vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar in de Benelux. Beide modellen krijgen een adviesprijs van 399,00 euro, hoewel er in Nederland mogelijk ook nog een 4G-versie van de Frontier verschijnt voor een nog onbekende prijs.

Laatste Nieuws

Samsung Gear S3 Frontier en Classic vanaf 4 november te koop

De Samsung Gear S3 Frontier en Classic werden vorige week op de IFA in Berlijn aangekondigd, maar het was destijds nog niet duidelijk wanneer de twee smartwatches zouden worden gelanceerd. Daar is van...[Lees Verder]

Samsung presenteert Gear S3 Classic en Frontier

Samsung heeft vanavond op de IFA in Berlijn de Gear S3 aangekondigd. Het bedrijf brengt dit jaar opnieuw twee varianten op de markt: de Gear S3 en Gear S3 Frontier. De Classic heeft een zilverkleurige...[Lees Verder]

Samsung Gear S3 en Galaxy Tab S3 worden op 31 augustus gepresenteerd

De Samsung Gear S3 en Galaxy Tab S3 worden op 31 augusutus aangekondigd, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. De presentatie zal enkele dagen voor de start van de IFA 2016-elektronicabeurs in Berlijn...[Lees Verder]

Samsung Gear S3 krijgt GPS, baro-, snelheids- en hoogtemeter

De verwachting is dat de Samsung Gear S3 smartwatch begin september tijdens de IFA-elektronicabeurs in Berlijn wordt aangekondigd, maar over de exacte hardware is nog weinig informatie beschikbaar. He...[Lees Verder]

Volg
Samsung Gear S3

De Samsung Gear S3 Classic en Frontier zijn de nieuwste smartwatches van de Koreaanse reus. Beide horloges worden in het vierde kwartaal van 2016 gelanceerd en zijn voorzien van enkele welkome veranderingen, waaronder een snellere en efficiëntere processor, meer werkgeheugen, accu's met hogere capaciteit en extra werkgeheugen. In de Benelux heeft de Gear S3-serie een adviesprijs gekregen van 399,00 euro.

 • Samsung Gear S3 Frontier (Wi-Fi/4G)
 • Samsung Gear S3 Classic (Wi-Fi)
 • 1,3-inch Amoledscherm (360 x 360 pixels)
 • Gorilla Glass SR+
 • Dual-core Exynos 7270-soc (1GHz)
 • 768MB werkgeheugen
 • Bluetooth 4.2, Wi-Fi, NFC en GPS
 • Accelerometer, gyroscoop, barometer
 • 4GB flashgeheugen
 • Water- en stofdicht (IP68)
 • Tizen 2.3.1
 • Ondersteuning voor Android-telefoons
 • App voor iPhone in ontwikkeling
9.8
Gemiddelde gebruikersscore
1 beoordeling
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Submit
Introductie:
Categorie:
Fabrikant:
Geen content beschikbaar.

Afbeeldingen

Geen content beschikbaar.