Samsung Gear S3 krijgt GPS, baro-, snelheids- en hoogtemeter

Smartwatches

De verwachting is dat de Samsung Gear S3 smartwatch begin september tijdens de IFA-elektronicabeurs in Berlijn wordt aangekondigd, maar over de exacte hardware is nog weinig informatie beschikbaar. Het doorgaans goed geinformeerde SamMobile claimt inmiddels meer te weten over de verschillende features en sensoren die aanwezig zullen zijn op de Gear S3.

Samsung Gear S3

Volgens de site krijgt de Gear S3 opnieuw een ontwerp met een rond scherm en een draaibare bezel, vergelijkbaar met het ontwerp van zijn voorganger, de Gear S2. Daarnaast beschikt de smartwatch over een hoogtemeter, barometer, snelheidsmeter en ook is gps geïntegreerd.

De hoogtemeter van het slimme klokje geeft de hoogtes op het scherm weer in meters of mijlen. Gebruikers moeten de Gear S3 de eerste keer eerst verbinden met het internet en de stappen op het scherm volgen om de hoogtemeter te kalibreren. Verder zullen zij ook de hoogte per uur kunnen aflezen in een grafiek.

Samsung heeft de Gear S3 ook voorzien van een barometer voor het meten van de atmosferische druk, en deze metingen worden op het display getoond in hPa-eenheden. De barometer kan worden gebruikt voor weersvoorspellingen en voor het bepalen van de hoogte. Bovendien zal er handmatige kalibratie mogelijk zijn, gebruikers kunnen hier zelf de referentiewaarden voor hoogte, zeedrukniveau en afstand invoeren. Het belangrijkste voordeel van de barometer is de mogelijkheid om een voorspelling van de weersomstandigheden te krijgen. De Gear S3 toont automatisch waarschuwingen voor noodweer wanneer de druk met 4hPa of meer daalt binnen een periode van 3-uur.

De snelheidsmeter wordt ingezet voor het meten van de huidige snelheid, de gemiddelde afstand, de afgelegde afstand en de totale tijd. Deze feature komt goed van pas wanneer je de Gear S3 gebruikt om te joggen of voor andere sportieve activiteiten. De meter gebruikt eveneens de gps-connectiviteit van de smartwatch, waardoor je achteraf ook kan uitlezen welke route je hebt gelopen. Verder zal de snelheidsmeter een log bijhouden van de verschillende metingen die het tussentijds maakt.

Er gaan geruchten dat de Gear S3 door Samsung als de Gear S3 Frontier wordt geïntroduceerd, omdat het bedrijf onlangs een verzoek heeft ingediend om deze merknaam te registreren in Korea.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*