Dit is HTC’s eerste Android Wear-smartwatch ‘Halfbeak’

Smartwatches

Er gaan al sinds 2014 geruchten dat HTC zou werken aan een smartwatch, maar tot een officiële aankondiging is het nog altijd niet gekomen. Binnenkort zou daar verandering in kunnen komen, want op het Chinese Weibo zijn enkele foto’s gepubliceerd van een nog onaangekondigde HTC smartwatch, codenaam Halfbeak.

HTC Halfbeak

Op de foto’s zien zien we een we dat de HTC Halfbeak is voorzien van een volledig rond scherm. Volgens eerdere geruchten heeft het scherm een resolutie van 360 x 360 pixels. Het is op basis van de foto’s moeilijk te bepalen waarvan de behuizing is vervaardigd, maar het lijkt te gaan om metaal. Aan de rechterkant van de behuizing zitten twee ronde knoppen en een langwerpige knop. De smartwatch draait op Android Wear.

HTC lijkt zich te richten op de sportieve gebruiker. Zo er is aan de onderzijde duidelijk het logo te zien van Under Amour, een fitnessbedrijf dat eerder dit jaar in samenwerking met HTC de UA HealthBox introduceerde, bestaande uit een fitnesstracker, hartslagmeter en een slimme weegschaal. Aan de onderzijde zien we een optische hartslagmeter en vier pinnetjes voor het aansluiten van een lader. Het polsbandje van de Halfbeak is gemaakt van rubber.

Update: meer foto’s toegevoegd

Wanneer de HTC Halfbeak wordt aangekondigd is nog onduidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*