HTC smartwatch opnieuw uitgesteld, aankondiging op IFA 2016?

Smartwatches

De verwachting was dat HTC volgende week zijn eerste smartwatch zou gaan onthullen, maar volgens een nieuw gerucht is de aankondiging opnieuw uitgesteld. Verder blijft het nog altijd onduidelijk op welk besturingssysteem de smartwatch draait.

HTC smartwatch

De doorgaans goed geïnformeerde telefoonlekker Evan Blass, ook wel beter bekend als @evleaks op Twitter, onthulde eerder deze maand dat het slimme klokje van HTC in de week van 6 juni zou worden gepresenteerd, echter heeft het bedrijf volgens Blass besloten om de introductie uit te stellen tot het najaar.

Het is inmiddels voor de vierde keer dat HTC de introductie van zijn eigen smarwatch heeft uitgesteld, hoewel het bedrijf zelf nooit officieel heeft bevestigd dat het plannen heeft om een soortgelijk apparaat op korte termijn te introduceren. Begin september 2014 gingen er geruchten dat het product in zijn geheel geschrapt zou zijn, maar enkele maanden later werd dit nieuws door verschillende insiders tegengesproken.

HTC zou in de tussentijd de releasedatum hebben gewijzigd en ook zou de smartwatch een geheel nieuw uiterlijk hebben gekregen. Het laatste wat we hebben gehoord over het product met de codenaam Halfbeak is dat het beschikt over een rond scherm met een resolutie van 360 x 360 pixels en draait op Android Wear, het besturingssysteem van Google voor wearables.

Het is goed mogelijk dat HTC zijn smartwatch op IFA 2016 in Berlijn gaat onthullen. Dit evenement wordt door veel fabrikanten gebruikt om hun laatste smartphones, tablets en wearables te tonen voor het laatste kwartaal van 2016. Het evenement gaat dit jaar op 2 september van start, hoewel fabrikanten doorgaans een dag voor de start al een presentatie hebben gepland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*