Zijn dit de iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone 7 Pro?

Smartphones

Er zijn op maandag een aantal foto’s gepubliceerd waarop naar verluidt drie onaangekondigde iPhones zijn te zien: de iPhone 7, iPhone 7 Plus en de iPhone 7 Pro. Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is niet geheel duidelijk, want er zijn enkele aanwijzingen die suggereren dat het hier niet gaat om legitieme onderdelen voor de iPhone 7-serie.

Toch iPhone 7 Pro?

De foto’s, die afkomstig zijn van het Chinese sociale netwerk Weibo (1,2), tonen drie toestellen; een kleine die wordt bestempeld als de standaard iPhone 7, terwijl de twee grotere apparaten worden omschreven als de iPhone 7 Plus en Pro. Deze modellen lijken identiek te zijn aan elkaar, echter zien we dat er alleen op de achterzijde van de iPhone 7 Pro een dubbele camera en een Smart Connector is te vinden.

iphone 7, iphone 7 pro, iphone 7 plus - 1

In het afgelopen halfjaar is er meerdere malen gesproken over de introductie van de iPhone 7 Pro, maar concreet bewijs hebben we nog nooit zijn verschijnen. Het is dan nog maar de vraag hoe authentiek deze beelden zijn, want aan de achterzijde is eveneens de “S” aanduiding te zien, een eigenschap dat we tot heden geen enkele keer hebben gezien op de foto’s van andere bronnen. Daarnaast lijkt het gebruikte lettertype dikker te zijn en valt het om dat er rondom de Smart Connector een lichter vlak zichtbaar is, wat zou kunnen duiden op het gebruik van fotobewerkingssoftware, zoals bijvoorbeeld Photoshop.

iphone 7, iphone 7 pro, iphone 7 plus - 2

Persoonlijk acht ik de kans op de komst van een iPhone 7 Pro erg klein. Apple wil zijn line-up vaak zo min mogelijk veranderen en een derde model zal alleen maar voor meer verwarring en onvrede zorgen. De verwachting is overigens nog altijd dat Apple de verschillen tussen de iPhone 7 en 7 Plus groter gaat maken, zo zou de Plus-versie beschikken over een dubbele camera en een Smart Connector, twee features die nu zichtbaar zijn op de vermeende behuizing van de Pro.

Aankondiging in september

Lang zullen we niet meer hoeven te wachten op de officiële bevestiging van Apple, want vermoedelijk worden de iPhone 7 en 7 Plus in september aangekondigd tijdens het jaarlijkse persevenement. De belangrijkste veranderingen bestaan dit jaar uit de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting, aangepaste antennestrepen die niet langer horizontaal over de achterkant lopen en 32GB opslaggeheugen voor de goedkoopste configuratie; het duurste model zou de sprong maken van 128GB naar 256GB. Andere veranderingen waarover wordt gesproken zijn een water- en stofdichte behuizing en een nieuwe donkere kleur.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*