Schematische tekening toont ontwerp van iPhone 7 en 7 Plus

Smartphones

Het Japanse magazine MacFan heeft in zijn laatste editie schematische tekeningen gepubliceerd van de vermeende 5,5-inch iPhone 7 Plus of iPhone 7 Pro. De tekeningen bevestigen mogelijk enkele geruchten die in de afgelopen maanden over de iPhone 7 zijn verschenen, hoewel de authenticiteit van de afbeeldingen niet kan worden geverifieerd.

Geen nieuw ontwerp?

Mochten de afbeeldingen authentiek blijken te zijn, dan is het aannemelijk dat de iPhone 7 en 7 Plus hetzelfde ontwerp gebruiken als de iPhone 6s en 6s Plus. De tekening toont overigens alleen het 5,5-inch model, dat volgens MacFan 158,22 x 77,94 x 7,3mm meet, identiek aan de afmetingen van de iPhone 6s Plus. Dit spreekt tegelijkertijd ook de geruchten van Apple-analist Ming-Chi Kuo tegen, zo zij hij eerder nog te verwachten dat de iPhone 7 bijna net zo dun gaat worden als de 6,1mm iPod Touch.

Twee veranderingen die al vaker zijn besproken zien we ook terug op de tekening. De iPhone 7 Plus heeft namelijk een nieuwe cameramodule gekregen met ruimte voor twee lenzen en helemaal aan de onderzijde vinden we de drie puntjes van de Smart Connector. Daarnaast is er aan de onderkant alleen nog een Lightning-poort te vinden en niet langer 3,5mm koptelefoonaansluiting. Koptelefoons zullen draadloos via Bluetooth of via de Lightning-poort moeten worden aangesloten. Er gingen ook geruchten dat deze plek zou worden ingenomen door een tweede speaker, maar deze is niet zichtbaar op de tekening. Op de tekening zijn verder geen wijzigingen te zien.

iphone 7 plus

Hoe serieus we de door MacFan gedeelde schematische tekeningen moeten nemen is niet geheel duidelijk, want het is goed mogelijk dat ze gebaseerd zijn op geruchten die tot op heden zijn verschenen. In het verleden heeft het magazine vaker soortgelijke afbeeldingen gedeeld, echter kwam niet altijd informatie overeen met het eindproduct. Het magazine voorspelde bijvoorbeeld een 12,2-inch scherm voor de iPad Pro en een dikte van 6,7mm voor de iPhone 6 Plus, terwijl de Pro werd voorzien van een 12,9-inch scherm en de 6 Plus was 7,1mm dik.

Het is dus vermoedelijke verstandig om de geruchten met het gebruikelijke korreltje zout tot je te nemen. Een lancering is ook nog relatief ver weg, want de iPhone 7 en 7 Plus worden vermoedelijk pas in september aangekondigd en in oktober gelanceerd.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*