Samsung werkt hard aan Galaxy S9, S9+ en Note 9

Smartphones

De Samsung Galaxy Note 8 is zonder twijfel een van de beste smartphones van dit jaar, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt in de tussentijd ook hard aan zijn opvolger, de Galaxy Note 9 die in 2018 verschijnt. Dat is overigens niet verwonderlijk, want het ontwerp van een toekomstige telefoon wordt vaak al ver van tevoren bepaald. Daarnaast verschenen er ook geruchten dat de ontwikkeling van de Galaxy S9-serie voorspoedig verloopt.

Volgens een recent artikel van The Investor wordt de Galaxy Note 9 ontwikkeld onder de codenaam ‘Crown’, en het eerste prototype zal aan het begin van volgend jaar klaar zijn. “We zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar componenten gaan leveren voor een testproductie (van de Galaxy Note 9)”, aldus een anonieme bron van een Samsung-leverancier.

De codenamen van Samsung-smartphones zijn vaak subtiele verwijzingen naar de plannen van het bedrijf. De Galaxy Note 8 stond intern bekend als de ‘Baikal’, een van ’s werelds grootste meren, een naam die refereerde aan het schermformaat van het toestel. De Galaxy S8-serie stond bekend als ‘Dream’, een innovatief ontwerp met slanke bezels waar het bedrijf al jaren over had gedroomd.

De Galaxy Note 9 moet waarschijnlijk de kroon op het werk worden, hoewel de concurrentiestrijd met Apple er door de komst van de iPhone X er niet eenvoudiger op is geworden. Verder bevat het rapport geen details over specificaties of nieuwe functies van de Galaxy Note 9. Het toestel zal ongetwijfeld opnieuw worden voorzien van een groot scherm, een dubbele camera aan de achterzijde en ook wordt er gesproken over een 3D-gezichtsherkenningssysteem zoals we die kennen van de iPhone X. Deze laatstgenoemde functie maakt waarschijnlijk eerst zijn debuut op de Galaxy S9 en S9+. De kans dat de telefoons worden voorzien van een scherm met geïntegreerde vingerafdruksensor is naar verluidt flink afgenomen vanwege technische beperkingen.

Winkel Levertijd Kleuren Prijs
MediaMarkt Direct Zwart/Goud €844
Samsung Direct Zwart/Goud €949
Bol.com Direct Zwart/Goud €949
Wehkamp Direct Zwart/Goud €949
Coolblue Direct Zwart/Goud €949

Winkel Levering Prijs Abonnement Meer informatie
Belsimpel.nl Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Mobiel.nl Direct Vanaf €52,- per maand  100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Tele2 Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 10GB Bekijken
T-Mobile Direct Vanaf €57,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
GSMWijzer Direct Vanaf €51,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Vodafone Direct Vanaf €58,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
KPN Direct Vanaf €59,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*