Samsung Galaxy S9 krijgt 3D-sensor met dezelfde functionaliteit als iPhone X

Smartphones

De lancering van de Galaxy S9 en S9+ is nog ver weg, maar de eerste geruchten over de nieuwe toestellen van Samsung beginnen inmiddels al binnen te druppelen. Een nieuw gerucht suggereert dat de Galaxy S9-serie wordt uitgerust met een nieuwe 3D-camera aan de voorzijde voor het verbeteren van de gezichtsherkenningsfunctionaliteit.

Gezichtsherkenning Samsung Galaxy S9

De Galaxy S8-serie is al in staat om het gezicht van de gebruiker te herkennen evenals het scannen van de iris. Aan de achterzijde vinden we ook nog een vingerafdruksensor, die volgens veel gebruikers niet in de meest comfortabele positie is geplaatst. Samsung zou daar met de Galaxy S9-serie verandering in willen brengen.

Volgens een nieuw gerucht uit China worden de Galaxy S9 en S9 Plus namelijk uitgerust met een nieuwe cameramodule met 3D-sensor. Dit zorgt ervoor dat de toestellen geavanceerde functies voor gezichtsherkenning bieden. De functie zou daardoor zowel nauwkeuriger als sneller werken.

De technologie zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met de TrueDepth-camera van de iPhone X, die op 3 november wereldwijd wordt gelanceerd. Apple zou echter nog worstelen met de productieopbrengst van de cameramodules en dit zou de beschikbaarheid van het toestel in de eerste periode ernstig kunnen beperken. Samsung zou dit probleem kunnen voorkomen door de sensoren zelf te produceren.

Het is nog onbekend wat er met de iris- en vingerafdruksensor gaat gebeuren wanneer de Galaxy S9-serie volledig gebruik gaat maken van gezichtsherkenning. Veel zal vermoedelijk afhangen van de betrouwbaarheid en het gebruiksvriendelijkheid van de functie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*