De laatste nieuwtjes over de Samsung Galaxy S9, S9+ en Note 9

Smartphones

De Samsung Galaxy S8, S8+ en Note 8 zijn alledrie voorzien van een prachtig Infinity Display met dunne bezels, maar deze verandering heeft er ook voor gezorgd dat er aan de voorzijde niet langer plek is voor een thuisknop met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Samsung heeft ervoor gekozen om de vingerafdruksensor te verplaatsten naar de achterzijde, echter zou het Zuid-Koreaanse bedrijf momenteel werken aan een nieuwe oplossing voor de Galaxy Note 9.

Samsung Galaxy S9, S9+ en Note 9

Volgens KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo wil Samsung de vingerafdruksensor in de tweede helft van 2018 namelijk plaatsen onder het scherm, zodat gebruikers alleen hun vinger op het scherm hoeven te leggen. Dit werd ook gerapporteerd in een ander rapport van KGI Securities in augustus. Het zou in onze ogen de ideale oplossing zijn voor telefoons met dunne bezels, terwijl Apple zich met de iPhone X en Face ID juist volledig richt op gezichtsherkenning.

Een vingerafdruksensor onder het scherm plaatsen lijkt overigens een lastige opgave te zijn en bedrijven zijn al geruime tijd bezig met het creëren van een oplossing die de industrie aanvaardt. LG ontwikkelde vorig jaar een vingerafdruksensor die onder het beeldscherm zit en Vivo onthulde op het Mobile World Congress een smartphone met een vingerafdruksensor onder het display die gebaseerd is op de technologie van Qualcomm.

De nieuwe rapporten claimen dat er drie bedrijven zijn die de leverancier van Samsung willen worden, zo zouden BeyondEyes en Samsung LSI al samples hebben verzonden naar Samsung. Egis zou ook in de running zijn en momenteel levert het bedrijf de vingerafdruksensoren voor de smartphones van Samsung. Kuo is van mening dat een vingerafdruksensor onder het scherm Android-fabrikanten tijd geeft om de gezichtsherkenningstechnologie van de iPhone X te evenaren of te overtreffen.

Daarnaast kwam het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile eerder deze maand met het nieuws dat de Samsung Galaxy S9 opnieuw in twee smaken komt. De Galaxy S9 zal het modelnummer SM-G960 krijgen, terwijl de Galaxy S9+ wordt aangemerkt als de SM-G965. Beide toestellen zijn voorzien van oledschermen met gekromde schermranden en ook zullen ze beschikken over de dubbele camera van de Galaxy Note 8. De site schrijft ook dat Samsung volgend jaar komt met een gloednieuwe Galaxy X. Het zou gaan om een smartphone die kan worden uitgevouwen naar tabletformaat.

Winkel Levertijd Kleuren Prijs
MediaMarkt Direct Zwart/Goud €844
Samsung Direct Zwart/Goud €949
Bol.com Direct Zwart/Goud €949
Wehkamp Direct Zwart/Goud €949
Coolblue Direct Zwart/Goud €949

Winkel Levering Prijs Abonnement Meer informatie
Belsimpel.nl Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Mobiel.nl Direct Vanaf €52,- per maand  100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Tele2 Direct Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 10GB Bekijken
T-Mobile Direct Vanaf €57,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
GSMWijzer Direct Vanaf €51,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Vodafone Direct Vanaf €58,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
KPN Direct Vanaf €59,50 per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*