.

‘Samsung Galaxy S9 wordt op 25 of 27 februari aangekondigd’

Smartphones

De Samsung Galaxy S9 en S9+ worden volgens een nieuw gerucht in februari aangekondigd. Samsung zou de twee telefoons willen introduceren op het het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona, aldus het Koreaanse The Bell.

Presentatie Galaxy S9 en s9+

Het artikel stelt dat de Galaxy S9 op twee verschillende datums zou kunnen aangekondigd: 25 februari, de dag voor de start van het Mobile World Congress, of op 27 februari. Het MWC loopt van 26 februari tot 1 maart. Gezien eerdere jaren ligt het voor de hand dat de onthulling op 25 februari zal plaatsvinden. De zondag voordat de conferentie van start gaat is de persdag en wordt door veel fabrikanten gebruikt om hun nieuwe apparaten aan de wereld te tonen. Een andere mogelijkheid is dat Samsung een afzonderlijk evenement heeft gepland op dinsdag 27 februari, enkele dagen na de belangrijkste presentaties.

Samsung heeft in de afgelopen jaren meerdere Galaxy S-telefoons op het Mobile World Congress gepresenteerd. Eerdere geruchten hebben echter gesuggereerd dat de Galaxy S9-serie begin januari tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas voor het eerst zou worden getoond. Een vertegenwoordiger van Samsung liet echter aan The Korea Herald weten dat een onthulling in januari onwaarschijnlijk is.

Ontwerp blijft grotendeels ongewijzigd

Er verschenen in de afgelopen dagen ook enkele renders die gebaseerd zouden zijn op officiële CAD-tekeningen van de Galaxy S9 en S9+. Op de afbeeldingen is duidelijk te zien dat het ontwerp grotendeels ongewijzigd is gebleven. Samsung heeft echter wel de vingerafdrukscanner verplaatst onder de camera, terwijl deze eerder aan de rechterkant van de lens was te vinden. Daarnaast zal alleen de Galaxy S9+ beschikken over een dubbele camera. Bovendien zou de S9+ ook zijn voorzien van 6GB aan werkgeheugen, terwijl de reguliere S9 het moet doen met 4GB.

In Europa zullen de Galaxy S9 en S9+ worden aangedreven door de Exynos 9810-soc. Deze door Samsung ontworpen chip maakt gebruik van een onbekend aantal M3 Mongoos-cores in combinatie met een ARM Mali-G72-gpu. ARM claimt dat de Bifrost-architectuur zorgt voor een prestatiewinst van 40% ten opzichte van de G71 van de Galaxy S8-serie. Over de opslagcapaciteit is nog weinig bekend, hoewel we vermoeden dat het opnieuw zal gaan om 64GB aan opslaggeheugen, dat door middel van een microSD-kaartje kan worden uitgebreid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren