.

‘Onthulling Samsung Galaxy S9 in januari is onwaarschijnlijk’

Smartphones

Samsung koos er doorgaans voor om zijn nieuwe Galaxy S-smartphones rond het Mobile World Congress te onthullen, maar dat veranderde dit jaar toen het bedrijf de Galaxy S8 en S8+ eind maart introduceerde tijdens een eigen evenement. Deze koerswijziging had vermoedelijk veel te maken gehad met het Galaxy Note 7-fiasco en de verwachting was dat de presentatie van de Galaxy S9 weer rond de start van het MWC in Barcelona zou plaatsvinden. Telecominsider Evan Blass kwam vorige maand echter met het verrassende nieuws dat de nieuwe modellen in januari tijdens CES zullen worden getoond.

Lancering Samsung Galaxy S9

Ondanks de uitstekende reputatie van Blass is niet iedereen er zeker van dat dit zal gebeuren. Een vertegenwoordiger van Samsung zegt zelfs dat “het onwaarschijnlijk is”. Het nieuws is afkomstig van The Korea Herald en volgens het artikel is het aannemelijk dat Samsung de Galaxy S9 in februari tijdens het Mobile World Congress gaat onthullen of in maart op een eigen Unpacked-evenement.

samsung galaxy s9

De Samsung Galaxy S9 met nog slankere bezels.

De Samsung Galaxy S9 zal qua uiterlijk weinig verschillen van de Galaxy S8, maar gebruikers mogen wel verschillende verbeteringen verwachten. Het is de verwachting dat de Galaxy S9-serie opnieuw gebruik zal maken van een Infinity Display met gekromde schermranden en slanke bezels. Samsung zou de onderste bezel nog kleiner hebben gemaakt, waardoor het oledscherm 90 procent van de gehele voorzijde bedekt. De verhouding van de Galaxy S8 komt uit op ongeveer 84 procent.

Er werd ook gespeculeerd dat de Galaxy S9 een vingerafdruksensor zou krijgen die onder het glas is geplaatst, waardoor de vingerafdrukscanner aan de achterzijde zou kunnen worden geschrapt. Samsung heeft de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 naast de camera geplaatst en dat resulteerde in de nodige klachten, omdat consumenten per ongeluk de camera aanraken wanneer ze hun vinger op de sensor willen plaatsen. Een bron die bekend was met de ontwikkeling van de Galaxy S9 verwacht echter niet dat de technologie op tijd klaar is. “Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de Galaxy S9 een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgt, omdat de technisch uitdagingen nog altijd niet zijn overwonnen.”

Daarnaast wordt verwacht dat het aankomende vlaggenschip beschikt over een dubbele camera met optische beeldstabilisatie. Er gaan aan de andere kant ook geruchten dat alleen de Galaxy S9+ wordt voorzien van een dubbele camera en 6GB RAM, terwijl de reguliere S9 het moet doen met een enkele lens en 4GB RAM.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren