‘Samsung Galaxy S9 en S9+ worden in januari getoond’

Smartphones

Vorige week bereikte ons al het nieuws dat Samsung zijn volgende vlaggenschepen, de Galaxy S9 en S9+, eerder dan verwacht zou willen tonen en vandaag claimt de doorgaans goed geïnformeerde telecominsider Evan Blass dat hij soortgelijke informatie heeft ontvangen. De Samsung Galaxy S9 en S9+ zouden begin januari tijdens CES in Las Vegas voor het eerst worden getoond. Het is nog onbekend hoeveel informatie er naar buiten zal worden gebracht, aangezien Samsung naar verluidt nog steeds plannen heeft om de telefoons in maart officieel te onthullen tijdens het volgende Unpacked-evenement.

Geen dubbele camera voor Galaxy S9

De Galaxy S9 en S9+ zijn volgens Blass evoluties van hun voorgangers en ze zullen ook exact dezelfde schermafmetingen hebben en zeer vergelijkbare looks. De reguliere Galaxy S9 krijgt een 5,8-inch oled-scherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels, terwijl de S9+ een 6,2-inch scherm heeft met dezelfde specificaties. Er zal in 2018 echter wel een strategiewijziging plaatsvinden, omdat Samsung naar verluidt van plan is om de specificaties van de Galaxy S9 en S9+ meer van elkaar te differentiëren.

Dubbele camera mogelijk alleen voor Galaxy S9+.

Dubbele camera mogelijk alleen voor Galaxy S9+.

Het grotere model zou worden voorzien van een dubbele camera aan de achterzijde, terwijl de Galaxy S9 het zal moeten doen met een enkele lens. Daar zal het overigens niet bij blijven, want de S9+ krijgt 6GB aan werkgeheugen en de S9 heeft 4GB aan boord. Samsung volgt daarmee de tactiek van Apple, waarbij de iPhone 8 en 8 Plus op exact dezelfde punten van elkaar verschillen.

Nieuwe locatie vingerafdrukscanner

Een andere veranderingen waarover we in de afgelopen weken al meerdere keren hebben gesproken is de locatie van de vingerafdrukscanner. De bronnen waarmee Blass heeft gesproken bevestigen dat de vingerafdrukscanner onder de cameramodule van beide telefoons wordt geplaatst in plaats van ernaast. Verder zou de Galaxy S9 voor het eerst beschikken over stereoluidsprekers die zijn afgestemd door AKG.

Samsung zal voor de Galaxy S9 het modelnummer SM-G960 gebruiken en de S9+ zal door het leven gaan als de SM-G965. De Europese versie zal worden aangedreven door de Exynos 8910-soc, terwijl de overige regio’s de Snapdragon 845 van Qualcomm mogen verwachten. Beide modellen beschikken over 64GB aan opslagruimte met een microSD-slot, een 3,5mm-koptelefoonaansluiting en een usb-c-aansluiting.

Ten slotte komt Samsung met een nieuw DeX-dockingstation voor de Galaxy S9 en S9+. Deze zal compatibel zijn met de Galaxy S8, S8+ en Note 8. Het belangrijkste verschil is dat de telefoons plat kunnen worden neergelegd en het scherm kan daardoor worden gebruikt als een touchpad of een virtueel toetsenbord wanneer er een extern beeldscherm is gekoppeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren