.

Samsung Galaxy S8 wordt snelste smartphone op de markt

Smartphones

Eerder deze week verschenen er geruchten dat de lancering van de Samsung Galaxy S8 mogelijk naar voren zal worden gehaald vanwege de problemen met de Galaxy Note 7 en de reputatie van de merknaam. Daarnaast suggereerde het gerucht dat er opnieuw twee versies van de Galaxy S8 in ontwikkeling zijn, zonder uit te wijden over de exacte specificaties. Een nieuw rapport van een Weibo-gebruiker brengt daar vandaag verandering in en claimt dat de Galaxy S8 wordt aangedreven door de Exynos 8895, codenaam Kanchen.

Samsung Galaxy S8

Deze door Samsung in-huis-ontworpen chipset zou draaien op een maximale kloksnelheid van 3GHz. Bovendien schijnt de nieuwe processor enorm zuinig te kunnen zijn met een stroomverbruik van slechts 5 watt. Een andere verbetering is de beeldprocessor die 70% tot 80% sneller is dan zijn voorganger.

Volgens de gebruiker weet de chipset in Geekbench een single-core score te behalen van 2301 en 7019 in de multi-core test. In vergelijking met de iPhone 7 en 7 Plus, de snelste telefoons van het moment, is de Exynos 8895 dan ook een stuk krachtiger.

Galaxy S8 krijgt twee versies, vervroegde lancering

Geruchten over de Galaxy S8-serie beweren dat de smartphone eerder verwacht zal worden gelanceerd, wat betekent dat het apparaat mogelijk ruim voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona wordt aangekondigd (27 februari – 2 maart 2017). Onduidelijk is nog of Samsung opnieuw een platte variant van de Galaxy S8 gaat uitbrengen of dat beide versies zijn uitgerust met een gebogen scherm. Eerder dit jaar splitste Samsung het ontwerp nog van de Galaxy S7 en S7 Edge, terwijl de Galaxy Note 7 nog alleen met een gebogen scherm is te verkrijgen.

Deze versies staan intern bekend onder de codenamen Dream en Dream 2. De twee toestellen zullen onder de modelnummers SM-G950 (Galaxy S8) en SM-G955 (Galaxy S8 Edge) op de markt worden gebracht. Dat is opmerkelijk aangezien we de Galaxy S7 kennen als de SM-G930. Normaal gesproken wordt het modelnummer namelijk met 10 verhoogd, maar dat is niet het geval met de Galaxy S8.

De reden achter deze verandering tetrafobie, oftewel angst voor het cijfer 4. In Zuid-Korea wordt het cijfer geassocieerd met pech. In het land zal je het cijfer bijvoorbeeld ook niet tegenkomen in ziekenhuizen of publieke gebouwen, terwijl de vierde verdieping in sommige gevallen wordt aangeduid met de letter F. Het is niet voor het eerst dat Samsung voor deze oplossing kiest, want het modelnummer van de Galaxy S4 zou volgens de reguliere nummering GT-I9400 moeten zijn, echter werd de smartphone geintroduceerd als de GT-I9500.

4 Reacties

 1. Ga toch weg joh… Al die android gebruikers kunnen het gewoon niet hebben dat Apple betere producten maakt…

  Reageer
  • wat doe je dan hier?

   Reageer
  • Zeker weten apple maakt geen telefoons die onploffen hahahahaah

   Reageer
 2. We zullen zien of dat in de praktijk ook zo is…

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren