.

Samsung Galaxy S6 krijgt kleinere accu dan Galaxy S5

Smartphones

Samsung-Galaxy-S6Op zondag 1 maart wordt de Samsung Galaxy S6 officieel aangekondigd, maar in de tussentijd leren we nog steeds meer over het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Vandaag gaat het over de capaciteit van de Galaxy S6 accu.

Een nieuw gerucht afkomstig uit Zuid-Korea zegt dat Samsung voor de Galaxy S6 gekozen heeft voor een 2600mAh accu. Dit is 200mAh minder in vergelijking met zijn voorganger, de Galaxy S5. Dit zou kunnen duiden op een mindere accuduur, echter is het high-end toestel voorzien van een nieuwe Exynos 7420-soc. Deze chipset is gebakken op een 14nm finfet-procedé en kan daardoor niet alleen betere prestaties, maar ook is de chip aanzienlijk zuiniger.

Volgens Samsung gebruikt de nieuwe Exynos 7 Octa maar liefst 35% minder stroom in vergelijking met de 20nm Exynos 5 Octa. Dit betekent in de praktijk dat de Galaxy S6 ondanks de kleinere accu een langere accuduur kan bieden. Samsung richt zich dit jaar dus niet op het vergroten van de accu capaciteit, maar op het verbeteren van het stroomverbruik van de chipset. Dit is mogelijk de reden dat er dit jaar geen gebruik wordt gemaakt van de Snapdragon 810-soc van Qualcomm.

De Samsung Galaxy S6 is dit jaar naar alle waarschijnlijk voorzien met een behuizing vervaardigd uit metaal en ook is de telefoon bijna een millimeter dunner dan zijn voorganger. Hierdoor is er automatisch minder ruimte beschikbaar voor een accu met een hogere capaciteit. Daarnaast gaan er geruchten dat de Galaxy S6 draadloos kan worden opgeladen, zodat het in ieder geval makkelijker moet zijn accu snel op te laden.

Over een kleine twee zullen we weten of deze nieuwe Galaxy S6 geruchten daadwerkelijk kloppen. Wat we wel weten is dat de Galaxy S6 beschikt over een 5,1-inch super-AMOLED scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toestel draait op de 64-bit octa-core Exynos 7420-soc in combinatie met een Mali-gpu en 3GB werkgeheugen. Aan de achterzijde vinden we vermoedelijk een 16 of 20 megapixel camera met optische beeldstabilisatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren