Galaxy S6 met Exynos 7420 vermoedelijk getest in Geekbench

Smartphones

De Samsung Exynos 7420-soc is voor het eerst getest in Geekbench 3. De door Samsung ontwikkelde processor zal vermoedelijk worden gebruikt voor 1 van de Galaxy S6 varianten. Qua prestaties lijken er weinig reden tot zorg te zijn, want de Exynos-soc behaalde respectievelijk een score 5478 en 1520 in de multi-core en single-core test.

[sc:adsense-tekst ]

In vergelijking met de Exynos 5433-soc (1,9GHz) zijn de prestaties aanzienlijk beter, want deze chip wist een gemiddelde score te behalen van 4000 punten in de multi-core test. Daarnaast moeten we niet vergeten dat het vermoedelijk gaat om een testvariant en dat de uitiendelijke prestaties nog hoger kunnen uitvallen. Uit de gegevens van Geekbench 3 blijkt dat de chip is geklokt op 1,5GHz, echter is het onduidelijk of er hier wordt verwezen naar de snelle Cortex A57-cores of de zuinige Cortex A53-cores.

Schermafbeelding 2015-01-26 om 21.50.49

Met welke smartphone de Exynos 7420-soc is getest wordt niet geheel duidelijk, maar het ligt voor de hand dat het hier gaat om een Galaxy S6 prototype. In vergelijking met concurrerende Android smartphones levert de smartphone betere prestaties, maar de Exynos variant moet het wel afleggen ten opzichte van de Nexus 9 in combinatie met de Nvidia Tegra K1-soc. In de single core test weet de Tegra K1 namelijk een indrukwekkende score te behalen van 1895 punt. Daar staat dan wel weer tegenover dat de Tegra K1 aanzienlijk meer stroom verbruikt en eigenlijk alleen geschikt is voor tablets.

Uit de resultaten van de benchmark blijkt verder dat de vermoedelijke Galaxy S6 met Exynos 7420 is voorzien van 3GB werkgeheugen en draait op Android 5.0 Lollipop. Verder gaan er geruchten dat Samsung de Galaxy S6 gaat uitrusten met een 5,2-inch QHD super-AMOLED scherm (2560 x 1440 pixels), een 20-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een 5-megapixel camera op de voorzijde.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*