Samsung Galaxy S6 krijgt 20-megapixel camera met OIS

Smartphones

Samsung_Galaxy_S5_vs_Galaxy_Alpha_reviewDe Samsung Galaxy S6 wordt naar verluidt uitgerust met een nieuwe ISOCELL camera met een 20-megapixel sensor. Deze intern ontwikkelde cameramodule is verder vermoedelijk ook voorzien van optische beeldstabilisatie. Het vlaggenschip van Samsung in 2015 schijnt in 2015 twee tot drie weken eerder worden aangekondigd dan oorspronkelijk werd gepland.

In het laatste kwartaal introduceerde het Koreaanse bedrijf voor de Galaxy Note 4 al een nieuwe 16-megapixel cameramodule met optische beeldstabilisatie. Het grote voordeel van OIS is dat het kleine bewegingen van de gebruiker op een hardwarematige manier kan compenseren. Video’s zien er daardoor niet alleen stabieler uit, maar ook zien foto’s er in situaties met een hogere sluitertijd scherper uit en zorgen kleine trillingen of bewegingen niet langer voor wazige foto’s.

[sc:adsense-tekst ]

Volgens ETNews verwacht Samsung Electro-Mechanics, een divisie van het bedrijf waar de cameramodules worden ontwikkeld, dat de verkopen van de 20-megapixel cameramodule aanzienlijk zullen toenemen dankzij de vroege lancering van de Galaxy S6. Het dochterbedrijf verwacht in de loop van het jaar ook de productie op te schroeven van de 16- en 20-megapixel cameramodules. In de tweede helft van 2015 zouden deze 16-megapixel modules mogelijk zelfs al zijn te vinden op de achterkant van enkele mid-range modellen.

Naast een 20-megapixel camera met optische beeldstabilisatie, kunnen we qua hardware nog een aantal andere veranderingen verwachten op de Galaxy S6. Zo wordt er gesproken over een touch-gebaseerde vingerafdrukscanner, waardoor je niet langer over de thuisknop hoeft te vegen, maar je gewoon je vinger kan neerleggen op de sensor. Verder verwachten we een 5,2-inch super-AMOLED display met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels, een Snapdragon 810-soc van Qualcomm en 3GB werkgeheugen.

Tot op heden wijzen alle geruchten er op dat Samsung de Galaxy S6 begin maart gaat aankondigen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Een jaar eerder werd zijn voorganger, de Galaxy S5, ook al tijdens hetzelfde evenement aangekondigd. Mocht het Koreaanse bedrijf vasthouden aan dezelfde planning, dan is de Galaxy S6 vermoedelijk vanaf april leverbaar in Nederland.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*