Galaxy S6 wordt uitgerust met aangepaste Snapdragon 810

Smartphones

QualcommDe geruchten dat Qualcomm problemen zou ondervinden met zijn Snapdragon 810-soc heeft niet iedere fabrikant ervan weerhouden om gebruik te maken van de 64-bit octa-core processor. Aan het begin van het jaar introduceerde LG al de G Flex 2 met deze nieuwe high-end chip. Volgens het Koreaanse bedrijf zijn de geruchten over de problemen nergens op gebaseerd en is het 1 van de koelste chips op de markt.

Samsung zou de geruchten wel serieus nemen en kiest daarom in de Galaxy S6 mogelijk voor zijn eigen Exynos-soc in plaats van de Snapdragon 810-soc van Qualcomm. De chipfabrikant schijnt echter met een nieuw ontwerp van de Snapdragon 810 te komen om de problemen met oververhittende cores op te lossen, de aangepaste chip moet begin maart klaar zijn.

[sc:adsense-tekst ]

Het is niet geheel duidelijk of de chip ook op tijd klaar is voor de productie van de Galaxy S6, maar de verwachting is wel dat er gewoon Snapdragon variant wordt aangekondigd en uitgebracht. LG zegt dat de temperatuur niet alleen te maken heeft met de chipset, maar ook hoe de telefoon de hitte verdrijft. Het bedrijf zegt dat de G Flex 2 is ontworpen rondom de Snapdragon 810, zodat de temperatuur binnen de aanbevolen waarden blijft.

De Snapdragon 810-soc van Qualcomm is naast de G Flex 2 ook te vinden in de Xiaomi Mi Note Pro. Daarnaast verwachten we de chipset ook in de HTC One (M9), de LG G4 en de Galaxy S6, die alle drie mogelijk begin maart tijdens het Mobile World Congress worden aangekondigd. Onduidelijk is nog wel of deze vernieuwde Snapdragon 810-soc alleen voor Samsung in ontwikkeling is, of dat Qualcomm deze chip ook gaat leveren aan andere bedrijven.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*