Galaxy S6 krijgt op touch-gebaseerde vingerafdrukscanner

Smartphones

De Samsung Galaxy S5 beschikte al over een vingerafdrukscanner en zijn opvolger, de Galaxy S6, zal zonder twijfel ook over deze technologie beschikken. Het Koreaanse bedrijf introduceerde de vingerafdrukscanner om persoonlijke data beter te beveiligen en ook is het mogelijk om transacties te authenticeren in combinatie met de PayPal-app. Sinds de introductie van de vingerafdrukscanner is de technologie al op een groot aantal Galaxy producten te vinden, waaronder de Galaxy S5 Mini, Galaxy Alpha, Galaxy Tab S, Galaxy Note 4 en de Galaxy Note Edge.

vingerafdrukscanner-galaxy-s6

Toch blijft de implementatie van de technologie nog het grootste probleem voor de smartphones van Samsung. Om bijvoorbeeld je Galaxy S5 te ontgrendelen moet je over de thuisknop heen vegen met je vinger, een methode die in de praktijk zeker niet zonder problemen werkt. In onze ogen is de matige werking voornamelijk te wijten aan de relatief kleine thuisknop van de Galaxy toestellen, waardoor je wel erg precies je vinger over de thuisknop moest laten glijden. Het enige wat dit probleem deels kon verhelpen is door een enkele vinger in meerdere hoeken te laten registreren, zodat je Galaxy smartphone toch altijd wist dat het ging om de juiste gebruiker.

[sc:adsense-tekst ]

Het goede nieuws is dat de Samsung Galaxy S6 hier verandering in gaat brengen. De doorgaans goed geïnformeerde website SamMobile claimt dat de Galaxy S6 namelijk wordt uitgerust met een op touch-gebaseerde vingerafdrukscanner. Een soortgelijke vingerafdrukscanner kan ook worden gevonden op de iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus van Apple of de Huawei Ascend Mate 7. Met deze technologie hoef je alleen je vinger op de scanner op de thuisknop te leggen, waarna de sensor je vingerafdruk kan verifiëren.

Op de Galaxy S6 wordt deze nieuwe sensor opnieuw verwerkt in de thuisknop. Echter is voor deze sensor een groter oppervlak vereist en dat betekent dat de thuisknop op de Galaxy S6 een stukje groter gaat worden in vergelijking met zijn voorgangers.

De software voor de vingerafdrukscanner is volgens SamMobile vrijwel identiek aan dat van de huidige modellen. Op de Galaxy S6 kan de nieuwe vingerafdrukscanner worden gebruikt om een gebruiker te verifiëren en de smartphone te ontgrendelen, in te loggen op websites, een Samsung account verifiëren, toegang verschaffen tot de privémodus en betalen via PayPal.

De Samsung Galaxy S6 wordt vermoedelijk begin maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*