.

Samsung Galaxy Note 8 krijgt dubbele camera en groter scherm

Smartphones

De Samsung Galaxy Note 8 zal vermoedelijk pas in augustus of september worden aangekondigd, maar de eerste nieuwtjes over het toekomstige vlaggenschip beginnen al binnen te druppelen. De doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de Galaxy Note 8 wordt uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde en een groter scherm.

Samsung Galaxy Note 8

Dubbele camera

In zijn laatste rapport schrijft Kuo dat de dubbele camera van de Galaxy Note 8 mooiere foto’s schiet dan de iPhone 7 Plus en dat het de concurrentie aan moet kunnen gaan met de cameramodule van de iPhone 8, die rond hetzelfde moment op de markt wordt gebracht. Kuo spreekt over een 12-megapixelcamera (groothoek) in combinatie met een 13-megapixelcamera (telelens), beide sensors worden afgedekt met een 6P-lens en beschikken over optische beeldstabilisatie.

Deze configuratie moet het mogelijk maken om 3x optisch te zoomen. Dat Samsung werkt aan een dergelijke module komt niet als een complete verrassing, want eerder deze week verschenen er al foto’s waarop een prototype van de Galaxy S8+ was te zien met twee camera’s aan de achterkant.

Groter scherm

Naast een dubbele camera zou Samsung ook van plan zijn om de Galaxy Note 8 uit te rusten met een 6,4-inch oledscherm, terwijl zijn voorgangers het moesten doen met een 5,7-inch scherm. Het is daarom aannemelijk dat het ontwerp van de Galaxy Note 8 vergelijkbaar zal zijn met de Galaxy S8 en S8+, die respectievelijk zijn voorzien van een 5,8- en 6,2-inch oledscherm met een beeldverhouding van 18,5:9 en een resolutie van 2960 x 1440 pixels.

Dit betekent dat de thuisknop ook gaat verdwijnen op de Galaxy Note 8, zodat de bezels boven en onder het scherm flink kunnen worden afgeslankt. De phablet zou daardoor ondanks zijn grotere scherm, qua formaat niet veel groter zijn dan de Galaxy Note 7. De vingerafdruksensor, die tot op heden altijd was geïntegreerd in de thuisknop, verdwijnt mogelijk naar de achterzijde, naast de lens van de camera. Een andere oplossing is om de sensor onder het scherm te plaatsen, echter is het niet duidelijk of de technologie daarvoor op tijd klaar is. Onder de motorkap van de Note 8 vinden we naar alle waarschijnlijkheid de Exynos 8895 of de Snapdragon 835 van Qualcomm, beide chips worden door Samsung op 10nm geproduceerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren