.

Alles wat je moet weten over de iPhone 8

Smartphones

We hebben al de nodige geruchten zien verschijnen over de iPhone 8, maar tot op heden waren deze nieuwtjes vaak afkomstig van bronnen met een twijfelachtige reputatie. Bloomberg brengt daar vandaag verandering, want de doorgaans goed geïnformeerde journalist Mark Gurman heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over de veranderingen die de iPhone 8 later dit jaar moet brengen.

iPhone 7s, 7s Plus en iPhone 8

Apple werkt naar verluidt aan drie nieuwe iPhones die dit najaar op de markt worden gebracht, waaronder twee nieuwe versies van de huidige iPhones en een vlaggenschip met een geheel nieuw uiterlijk. Voor de iPhone 8 test het bedrijf momenteel een nieuw type scherm, een roestvrijstalen behuizing met gekromd glas en geavanceerdere camera’s. Fans die wachten op de nieuwe iPhone zullen echter mogelijk nog wat langer geduld moeten hebben, want het toestel zou pas één of twee maanden na de aankondiging op de markt worden gebracht.

Glazen ontwerp met metalen frame

De iPhone 8 wordt momenteel getest met een scherm dat vrijwel de gehele voorzijde bedekt. Het toestel zou worden voorzien van een scherm dat groter is dan het 5,5-inch scherm van de iPhone 7 Plus, echter zou de telefoon qua formaat te vergelijken zijn met de iPhone 7. Om dit te realiseren wordt de iconische thuisknop met vingerafdruksensor geschrapt en vervangen door een (virtuele) knop die in het scherm is ingebouwd. Het vlaggenschip maakt ook gebruik van een oledscherm voor een verbeterde kleurweergave en perfecte zwartwaarden, terwijl de iPhone 7s (4,7-inch) en 7s Plus (5,5-inch) worden uitgerust met lcd-schermen, net als de huidige iPhone 7-serie.

Het bedrijf werkt momenteel aan verschillende prototypes, inclusief versies met gekromd glas en een roestvrijstalen frame. Een van de nieuwste prototypes heeft een symmetrische licht gebogen glasplaat aan de voor- en achterkant, vergelijkbaar met de voorzijde van de iPhone 7. Het nieuwe oledscherm is vlak, terwijl het glas doorloopt in het metalen frame. Het concept is vergelijkbaar met de in 2010 uitgebrachte iPhone 4.

Een ouder prototype werd voorzien van een dunner metalen frame, waardoor er meer glas aan de zijkanten zichtbaar is. Daarnaast heeft Apple ook een prototype getest met dezelfde gekromde voorkant en een metalen frame, waarbij de boven- en onderkant net als de originele iPhone uit 2007 waren gekromd. De leveranciers van Apple zouden tot nu toe moeite hebben om het sterk gebogen glas op grote schaal te produceren en het is daarom aannemelijker dat Apple kiest voor een zachtere kromming. Het bedrijf test eveneens een eenvoudiger ontwerp met een aluminium achterkant.

Touch ID, camera’s en processor

Apple heeft ook geëxperimenteerd met de integratie van de vingerafdruksensor, ook bekend als Touch ID, in het scherm van de oled-versie. Dit zou echter nog altijd een tecnische uitdaging zijn en het is nog onduidelijk of deze functie op tijd klaar is voor de iPhone 8. Samsung heeft voor de Galaxy S8-serie gewerkt aan vergelijkbaar oplossing, maar besloot uiteindelijk om de vingerafdrukscanner aan de achterzijde te plaatsen, naast de lens van de camera.

De camera aan de achterzijde van de iPhone 8 zal ook opnieuw onder handen worden genomen. Er worden momenteel dubbele camera’s getest die verticaal, in plaats van horizontaal, zijn geplaatst. Deze verandering kan resulteren in betere foto’s, aldus mensen die bekend zijn met de materie. Op sommige prototypes steekt de lens nog steeds buiten de behuizing. Voor de camera aan de voorzijde test Apple ook een module met twee sensors. Sony zal opnieuw verantwoordelijk zijn voor de levering van de componenten voor de camera’s.

Onder de motorkap van het drietal mogen we een nieuwe snellere en kleinere 10nm-soc verwachten. De kleinere processors zijn efficiënter dan de huidige 16nm-chips, waardoor Apple de huidige accuduur kan behouden, terwijl het nieuwe functies aan de telefoons toevoegt.

Alle nieuwe iPhones zullen uit de doos draaien op iOS 11. De volgende versie van Apple’s mobiele besturingssysteem wordt in juni aangekondigd op de jaarlijkse conferentie van het bedrijf voor ontwikkelaars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren