Persafbeeldingen Galaxy Note 7 gelekt met 6-inch scherm?

Smartphones

De Samsung Galaxy Note 7 is samen met de iPhone 7 en 7 Plus een van de smartphones waar we in de tweede helft van het jaar het meest naar uit kijken. In het afgelopen weekend publiceerde de doorgaans goed geïnformeerde telefoonlekker @evleaks, ook wel bekend als Evan Blass, enkele officiële persafbeeldingen van de Galaxy Note 7 in de kleuren Black Onyx (zwart), Silver Titanium (zilver) en Blue Coral (lichtblauw). Daarnaast zijn we mogelijk ook meer te weten gekomen over het schermformaat van de nieuwe phablet.

Samsung Galaxy Note 7

De persafbeeldingen laten zien dat het toestel inderdaad de naam Galaxy Note 7 krijgt. Deze naamswijziging komt niet als een complete verrassing, want er gaan al tijden geruchten dat Samsung de naam Note 6 zou willen overslaan om de nummering gelijk te trekken met de Galaxy S7-serie, zodat het voor consumenten direct duidelijk is wat de nieuwste smartphone is.

samsung galaxy note 7

In tegenstelling tot vorig jaar heeft Samsung met de Galaxy Note 7 gekozen voor een scherm met gebogen schermranden. Het ontwerp van de behuizing is grotendeels vergelijkbaar met de in 2015 uitgebrachte Galaxy Note 5. De behuizing zou voor het eerst in de Note-serie water- en stofdicht (IP67) zijn en bestaan uit een glazen voor- en achterkant met een aluminium frame.

Volgens Blass beschikt de Galaxy Note 7 over een 5,7-inch amoledscherm met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, echter werd er op de Indiase site Zauba ook nog een grotere variant gespot. Dit model is voorzien van een groter 6-inch scherm, hoewel het mogelijk is dat het hier gaat om een prototype dat uiteindelijk nooit het daglicht zal zien.

De overige specificaties van de Galaxy Note 7 bestaan vermoedelijk uit een Exynos 8893 (2,6GHz) of Qualcomm Snapdragon 821 (2,3GHz) chipset in combinatie met 6GB LPDDR4-geheugen. Verder wordt er gesproken over 64GB opslaggeheugen dat kan worden uitgebreid met een geheugenkaartje, een 3600mAh-accu met ondersteuning voor snelladen (50% in 20 minuten), een irisscanner, 12-megapixelcamera (achter), 5-megapixelfrontcam en de Note 7 draait op Android 6.0.1 Marshmallow met de nieuwe Grace UX.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*