Samsung Galaxy Note 7: alles wat je moet weten

Smartphones

De tweede helft van het staat op het punt van beginnen en dat betekent dat we weer kunnen uitkijken naar de nieuwe high-end smartphones van Samsung en Apple. De verwachting is dat Samsung het seizoen gaat aftrappen met de introductie van de Galaxy Note 7, die op 2 augustus wordt aangekondigd.

Samsung Galaxy Note 7

Het klopt inderdaad dat Samsung geen Galaxy Note 6 op de markt heeft gebracht en als we de geruchten mogen geloven gaat deze naam ook niet worden gebruikt. De toestellen uit de Galaxy Note-serie verschijnen doorgaans in het najaar, vaak een halfjaar na de introductie van de vlaggenschepen uit de Galaxy S-lijn. Samsung heeft daarom besloot om de nummering tussen de twee productlijnen gelijk te trekken vanwege marketingtechnische redenen, waardoor we dit jaar de Galaxy Note 7 verwachten in plaats van de Note 6.

Daarnaast komt de Galaxy Note 7 weer naar Europa, terwijl Samsung vorig jaar nog besloot om deze markt links te laten liggen. In plaats daarvan introduceerde het de 5,7” Galaxy S6 Edge+ met dezelfde specificaties als de Note 5 maar zonder S Pen, omdat Europese gebruikers naar eigen zeggen geen gebruik zouden maken van een stylus.

Het ontwerp van de Galaxy Note 7 is volgens de Russische blogger Eldar Murtazin gebaseerd op de Galaxy S7-serie en de telefoon ligt dankzij de afgeronde randen opnieuw uitstekend in de hand. De Galaxy Note 7 meet naar verluidt 153,5 x 45,9 x 7,9 mm en is daarmee een fractie smaller dan zijn voorganger. Verder heeft de behuizing van de Galaxy Note 7 een IP68-rating gekregen, waardoor het toestel water- en stofdicht is.

Galaxy Note 7 specificaties

Helaas is het nog steeds niet mogelijk om de accu, die een capaciteit heeft van 3600mAh en geen 4000mAh zoals eerder werd verwacht, zelf te vervangen. Murtazin claimt dat de capaciteit van accu meer dan voldoende is om de Note 7 een gehele dag te gebruiken. Een screenshot laat zien dat de phablet 20 uur lang video’s kan afspelen met het scherm ingesteld op de hoogste helderheid. De accu biedt ondersteuning voor snelladen (50 procentpunten in 20 minuten) en draadloos opladen. Er is ook een energiebespaarmodus aanwezig waarmee je de telefoon nog vele uren kan gebruiken wanneer er nog slechts 9-10% van capaciteit van de accu over is.

Een van de belangrijkste veranderingen die de Galaxy Note 7 brengt is de irisscanner, waarmee je het apparaat kan ontgrendelen zonder het aan te raken. Het werkt met of zonder bril en het gehele proces duurt minder dan een seconde. De feature kan concurreren met de vingerafdrukscanner, die eveneens aanwezig is, maar verbruikt wel iets meer energie.

Aan de achterzijde van de Galaxy Note 7 vinden we dezelfde 12-megapixelcamera als op de Galaxy S7 en S7 Edge. De kwaliteit zou iets beter zijn dankzij een verbeterde beeldprocessor en een aangepast stabilisatie algoritme, zodat foto’s en video’s er scherper uit komen te zien wanneer je beweegt. Selfies worden nog steeds geschoten met de 5-megapixelfrontcam.

De TouchWiz software krijgt de vernieuwde Grace UX met zeer welkome verbeteringen en een strakker uiterlijk. De onderstaande video geeft je een idee wat je kan verwachten.

In de tweede helft van augustus wordt de Samsung Galaxy Note 7 op de markt gebracht voor een adviesprijs die rond de 800,00 euro komt te liggen. Het vlaggenschip brengt verder ondersteuning voor geheugenkaartjes, een nieuwe S Pen stylus, meer werkgeheugen (6GB LPDDR4) en een snellere processor.

Geen interesse is een phablet? De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop met een gratis 64GB geheugenkaart van Samsung: KPN ,T-Mobile, Vodafone, Tele2, Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nl, Media Markt en GSMWijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*