Opvolger HTC One M8 krijgt Snapdragon 810 en 20MP camera

Smartphones

htc-hima-m9-invite-2-710x880Eerder vandaag bracht Bloomberg het nieuws al naar buiten dat HTC op 1 maart zijn allereerste smartwatch gaat onthullen, maar natuurlijk draait het persevenement voornamelijk om de opvolger van de HTC One M8, codenaam Hima of One M9. Over dit toestel gaan al geruime tijd geruchten, echter kan Bloomberg in tegenstelling tot veel andere bronnen wel als een doorgaans goed geïnformeerde worden beschouwd.

De bron waarmee de site sprak claimt bekend te zijn met de materie en meldt dat de HTC Hima of de One (M9) zich voornamelijk richt op het verbeteren van de camera en audio-ervaring. Op de achterkant heeft de UltraPixel sensor daarom plaats moeten maken voor een traditionele 20-megapixel camera module, echter neemt HTC nog niet in zijn geheel afscheid van de technologie, want de UltraPixel camera is straks te vinden op de voorkant van de smartphone. Tijdens CES 2015 in Las Vegas kondigde HTC al de Desire 826 aan met een UltraPixel camera op de voorkant. Door het grotere formaat van de pixels kan deze technologie meer licht opnemen en dat zal zeker de kwaliteit van selfies ten goede komen, echter is de resolutie te laag om als een goede camera door te gaan op de achterkant.

[sc:adsense-tekst ]

Onder de motorkap van de HTC Hima of M9 vinden we de octa-core Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Deze chip is gebaseerd op de big.LITTLE architectuur van ARM, waarbij vier krachtige cores samenwerken met vier efficiëntere cores voor betere prestaties en een langere accuduur, en daarnaast kan de soc ook overweg met 64-bit instructies. De high-end smartphone van HTC is verder voorzien van Dolby 5.1 audio technologie en draait op Android 5.0 Lollipop in combinatie met de nieuwe Sense 7.0 interface dat verbeterde locatie-gebaseerde diensten moet gaan brengen.

Onduidelijk is of de behuizing opnieuw is vervaardigd uit aluminium, maar we verwachten dat de Taiwanese fabrikant blijft kiezen voor de succesvolle behuizing van zijn voorgangers, de HTC One M7 en One M8. Er zullen wel enkele kleine aanpassingen zijn doorgevoerd, zoals we die ook zagen op de bij de HTC One M8.

Op 1 maart zal door HTC de Hima of One M9 worden aangekondigd en een op Android Wear gebaseerde smartwatch met geïntegreerde diensten van de Under Armour fitness dienst.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*