HTC komt in maart met Hima (M9) en Wear smartwatch

Smartphones Smartwatches

HTC-Smartwatch-e1410731205582Het volgende vlaggenschip van HTC, codenaam Hima, wordt in maart aangekondigd met een verbeterde camera en audio features, maar volgens Bloomberg gaat het bedrijf ook zijn allereerste smartwatch onthullen. De HTC Hima krijgt naar verluidt een 20-megapixel camera op de achterkant, terwijl er op de voorzijde is gekozen voor een HTC UltraPixel sensor, mogelijk identiek aan de module die nu is te vinden op de HTC One M8.

De smartwatch van HTC wordt diep geïntegreerd met de Under Armour fitness dienst, waarmee het bedrijf eerder deze maand een samenwerking aangekondigde. Het Taiwanese bedrijf zal de HTC Hima en smartwatch tijdens het Mobile World Congress in Barcelona onthullen. Daarnaast wordt tijdens het evenement ook de Samsung Galaxy S6, Sony Xperia Z4 en een nieuw high-end toestel van Huawei verwacht.

[sc:adsense-tekst ]

HTC wil met zijn smartwatch een product in de markt zetten voor een andere categorie, want de markt voor smartphones is en blijft krimpende en met alle goedkopere Chinese fabrikanten wordt de concurrentie steeds groter en sterker. De verwachting is dat de smartwatch van HTC draait op het Android Wear besturingssysteem van Google.

De HTC Hima smartphone is vermoedelijk het nieuwe high-end toestel voor 2015. Het toestel wordt, als we de geruchten mogen geloven, uitgerust met een 5-inch scherm en een 1080p (1920 x 1080 pixels) resolutie. Onder de motorkap verwachten we een Snapdragon 810 van Qualcomm, bestaande uit vier 2,0Ghz Cortex-A57 cores en vier zuinige Cortex-A53 cores. Deze 64-bit processor wordt bijgestaan door 3GB werkgeheugen en een Adreno 430-gpu. De behuizing is net als in voorgaande jaren vervaardigd uit aluminium.

Op zondag 1 maart zullen we het met zekerheid kunnen zeggen of de geruchten over de HTC Hima en HTC smartwatch daadwerkelijk blijken te kloppen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*