Ontwerp Samsung Galaxy S9 en S9+ gelekt?

Recentelijk verscheen er een gerucht dat suggereerde dat de achterkant van de Samsung Galaxy S9 en S9+ gedeeltelijk zou gaan veranderen. Het was destijds nog niet exact duidelijk wat deze veranderingen zouden inhouden, maar vermeende CAD-tekeningen van de Galaxy S9 laten zien dat Samsung mogelijk de locatie van de vingerafdrukscanner heeft gewijzigd.

Vanwege het nieuwe Infinity Display en ontwerp van de Galaxy S8-serie met de slankere bezels was er niet langer ruimte voor een fysieke thuisknop met een geïntegreerde vingerafdrukscanner aan de voorzijde. Samsung besloot de sensor te verplaatsen naar achterkant, echter op een enigszins opmerkelijke locatie. De vingerafdrukscanner werd namelijk niet in het midden geplaatst, maar direct naast de camera. Het zorgt ervoor dat je de lens van de camera geregeld besmeurt terwijl je bezig bent om de vinger op de scanner te leggen.

Deze nieuwe afbeeldingen van de Galaxy S9 en S9+ suggereren dat de vingerafdrukscanner opnieuw zal worden verplaatst. Op de beelden is namelijk een dubbele camera te zien die verticaal is geplaatst met daaronder de ovaal gevormde scanner. Gelekte renders van de Galaxy A5 en A7 (2018) tonen de scanner op vrijwel exact dezelfde locatie, waardoor je het toestel eenvoudiger kan ontgrendelen omdat de scanner in het midden is geplaatst.

Vorige week bereikte ons het nieuws uit Zuid-Korea dat de Galaxy S9 en S9+ niet worden voorzien van een vingerafdruksensor onder het scherm. De technologie zou niet op tijd klaar zin, hoewel Samsung nog steeds plannen heeft om de technologie op tijd gereed te krijgen voor de Galaxy Note 9, die in de tweede helft van 2018 wordt verwacht.

Daarnaast introduceerde Samsung de Exynos 9810-soc. Deze nieuwe chipset zal ongetwijfeld onder de motorkap van de Europese Galaxy S9 en S9+ zijn te vinden. Volgens Samsung zorgt dit 10 nanonemeter LPP (Low Power Plus) procedé ervoor dat de nieuwe chipset 15% zuiniger is of 10% beter presteert. Het ontwerp bestaat uit de intern ontworpen M3 Mongoose-cores (derde generatie) waarschijnlijk in combinatie met een ARM Mali-G72-gpu. ARM claimt dat de Bifrost-architectuur zorgt voor een prestatiewinst van 40% ten opzichte van de G71 van de Galaxy S8-serie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*